Kepez tarih yazıyor Büyükşehir fiyasko


Gündem 9.03.2021 22:21:00 0
Kepez tarih yazıyor Büyükşehir fiyasko

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Büyükşehir Belediyesi’nin, Kepez ilçesiyle ilgili vaat ettiği projeleri gerçekleştirmemesini fiyasko olarak nitelendirdi. Büyükşehir’in 24 ay geçmesine rağmen vaat ettiği projeleri yapamadığını belirten Bayraktar, “Büyükşehir hiçbir şey yapmamışken Hakan Tütüncü hizmette tarih yazıyor.” dedi.

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, parti il binasında düzenlediği basın toplantında Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Büyükşehir Belediyesi’ni, Kepez ilçesiyle ilgili vaat ettiği projeleri yapmamasından dolayı sert bir dille eleştirdi.
Her gün sahada ve vatandaşların içerisinde olduklarını aktaran Bahattin Bayraktar, “Antalya halkı, CHP zihniyetine Antalya Büyükşehir Belediyesini teslim etti. CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Kepez'de bugüne kadar yapmış olduğu bir tane iş olduğunu biz şahsen görmedik.” dedi.

Büyükşehir’e kira çağrısı
Bayraktar, Kepez Belediyesi’nin, pandemi dolayısıyla ticari işletmelerindeki kiracılarından 6 ay boyunca kira almadığını anımsatarak, “Kurnazlığın önderliğini yapan arkadaşımızın vesilesiyle söylemek istiyorum ki, Kepez’in esnafını düşünüyorsanız Kepez Belediyesi’nin, örnek uygulamasını Büyükşehir Belediyesi uygulasın. Kepez Belediyesi, pandemi dolayısıyla kiracılarından 6 ay kira almamıştır. Bu uygulamayı örnek alıp uygulayan belediyelere teşekkür ediyorum. Bu uygulamayı yapamayan belediyeler de var. Otogar esnafı, kiralarla ilgili destek bekliyor. Mademki, esnaf dostusunuz, esnafı düşüyorsunuz o zaman esnaflara kira konusunda yardımcı olun da görelim.
Mademki, esnafı düşünüyorsunuz, esnaf dostusunuz o zaman tabela vergilerini bu pandemi sürecinde almayın.”

Türel olsaydı Sur Yapı’da problem kalmazdı”
Büyükşehir Belediyesinin, Kepezaltı-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, hak sahiplerinin yaşadığı kira sorununa da değinen Bayraktar, konuyla ilgili şunları söyledi: “Kepez’de bir Sur Yapı Projesi var. Sur Yapı, AK Parti belediyeciliği zamanda Sayın Menderes Başkanımız döneminde başlatılan Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesiydi. Menderes Başkan döneminde projenin yüzde 50’si tamamlanmıştı. AK Parti belediyeciliği devam etmiş olsaydı şuan Sur Yapı’da hiçbir vatandaşımızın ne kira, ne de herhangi bir problemi kalacaktı. Şuan da bütün hak sahipleri evlerinde oturuyor olacaktı. Menderes Başkan’dan sonraki sürece baktığımız zaman dönemimizde yüzde 4-6 ile ilerleyen proje, CHP döneminde yüzde 1 bile ilerlemiyor.

Büyükşehir’in Kepealtı-Santral ile ilgi ve alakası yok
Devlette devamlılık söz konusudur. Antalya bir karar ortaya koymuştur neticede CHP Belediyesini iş başına getirmiştir. Bu karara saygı duyuyoruz. Kepezaltı- Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahibiyim. CHP’li Büyükşehir Belediyesi'nden bir Allah'ın kulundan hiçbir hak sahibi, ne haliniz var, ne yapıyorsunuz, ne aşamadasınız, sizin projenizi şöyle takip ediyoruz, şu aşamaya getirdik, şu zaman teslim edeceğiz gibi ne ilgi ne de alaka gördük.

CHP kira üzerinden polemik üretiyor
Şimdi bütün bunlar olmamışken, Sur Yapı İnşaat takip edilmemişken CHP'nin milletvekilleri, Kepezaltı- Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine ödenmesi gereken kira konusunda polemik üretiyorlar. Devlet kirayı ödemiyor, yalanıyla kendilerine siyaseten bir nema kazandırmaya çalışıyorlar. Ellerini vicdanlarına koysalar bunu söylemekten gerçekten ar ederler.

Kepez 36 ayda kentsel dönüşümü tamamladı
Menderes Başkan zamanında, mecliste AK Parti’nin plan ve bütçe komisyonu başkanıydım. Devletimiz kira aidatlarının ödemesi geciktiği zaman Menderes Başkan, hak sahipleri kiralar konusunda sıkıntıya düşmesin. Kiralarını ödeyelim sonra devlet kira parasını gönderdiği zaman parayı mahsup, ederiz, derdi.
Kepez Belediyesi de kentsel dönüşüm yapıyor. Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi başladı ve bitti. Aynı dönem. Birisi pandemi dönemi de diğeri başka dönem mi?

AK Partili Belediye 36 ay, CHP’li belediyeye 48 ay kira yardımı
Kepez Belediyesi, Gülveren Kentsel Projesi’nde, devlet eliyle hak sahiplerine 36 ay kira desteği veriyor.
Bakanlarımızın, milletvekillerimizin, il başkanımızın, belediye başkanımızın girişimleri neticesinde Sur Yapı projesinde hak sahiplerine kira ödemeleri 48 aya çıkartıldı. Devletimiz, AK Partili belediye 36 ay kira hizmeti verirken, CHP’li belediye 48 ay kira hizmeti veriyor.

“Allah rızası için Sur Yapı ile bir ilgilenin”
Merkeze vatandaşımızı koyuyoruz, merkeze vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesini koyuyoruz.  Ama biz Hükümet olarak bunu yaparken bir zahmet kalkın da şu CHP’li Büyükşehir Belediyesi'ni yönetenler Sur Yapı projesiyle Allah rızası için bir ilgilenin.
Bakın bakalım ne yapılıyor? Hangi protokoller yapıldı? Ne olacak? Burası niye yapılmıyor? Bir çağrı bakalım, bu Sur Yapı'nın yetkililerin neden gecikti diye, bir hesap sorun. Sadece Sur Yapı da değil Antalya'nın her bir köşesinde maalesef bir sahipsizlik söz konusudur. Allah sonumuzu hayır etsin.”

“Polemiği bırakın üst yapı hizmetlerini yapın”
AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bayraktar, Sur Yapı'da sadece kira problemi yaşanmadığının altını çizerek, şu açıklamayı yaptı: “Sur Yapı'da konutların hak sahiplerine teslim edilmesi ile beraber orada yaklaşık 30 bin kişilik bir nüfus oluşacak. Kentsel dönüşüm alanının alt yapı çalışmaları Menderes Başkan döneminde tamamlanmıştı. Proje alanının üst yapı, doğalgaz, yol, yeşil alan, okul, cami, sağlık merkezleri yatırımlarının da yapılması gerekiyor. Menderes Başkan döneminde cami, sağlık merkezleri ve okulların yapılması konusunda ilgili kamu kurumlarıyla protokoller imzalanmıştı. Sosyal donatı ve yeşil alanların da planlaması yapılmıştı. Büyükşehir Belediyesinin bütün bu çalışmaları yapması gerekiyor. Bunlarla ilgili ne yaptılar diye baktığımız zaman hiçbir adım atılmadığını görüyoruz. CHP’li Büyükşehir Belediyesi bir harekete geçsin Kepezaltı-Santral’de polemiği bıraksınlar.

“Birinci taksit ödendi. 2 ve 3. taksit de ödenecek”
Zaten devletimizin, hak sahiplerine kira ödenmesiyle ilgili almış olduğu bir karar var. Kira ödemesi 48 aya çıkartıldı. Birinci taksit olan 7 milyon TL ödendi.  2 ve 3.  Taksiler de ödenecek. Kira bedeli üzerinden polemik yapmayı bırakın, siz orada yapmanız gereken işleri yapın. Protokolleri ve projeleri hazır olan iki cami, sosyal ve kültürel tesis, sağlık merkezi ile okullarla ilgili herhangi bir adım atılmamıştır. Büyükşehir Belediye yetkililerine, CHP’lilere söylüyoruz ne olur bununla ilgili bir adım atın.

Kentsel dönüşümde CHP zihniyetinin beceriksizliği var  
Kepezaltı-Santral kentsel dönüşümüyle ilgili vatandaşlarımızın mağdur olmaması için kira konusu çok önemli ama bugün kira problemi yaşanıyorsa bunun müsebbibi CHP belediyesinin, CHP zihniyetinin beceriksizliğidir, bu projeyi takip etmemeleridir.
Menderes Başkan devam etmiş olsaydı şuanda Kepezaltı-Santral mahallelerindeki bütün hak sahiplerimiz konutlarında oturmuş olacaklardı. Yeşil alanlarıyla, okullarıyla camileriyle, sağlık merkeziyle, kültürel ve sosyal tesisleriyle şu anda kentsel dönüşüm projesi bitmiş olacaktı.

“Büyükşehir’in yapması gereken yolları Kepez yapıyor”
Ama maalesef bu saydıklarımın hiçbiri CHP belediyesinde söz konusu olmamıştır ve bununla ilgili de bir adım atıldığında doğrusu göremiyoruz. CHP’li Belediyenin bu projeyi tamamlayamayacağına, Sur Yapı ile ilgili bahaneler üreterek, sanki problem Sur Yapı'da ya da sorun AK Parti Hükümetinde lanse etmelerini doğrusu anlamış değilim. Sur Yapı projesinde, Büyükşehir’in yapması gereken yolları da şu anda Kepez Belediyesi yapıyor

“Büyükşehir Kepez’e vaat ettiği projeleri yapmadı”

Bahattin Bayraktar, CHP’li Büyükşehir Belediyesinin, Kepez ilçesiyle ilgili vaat ettiği projeleri gerçekleştirmediğini kaydederek, şu eleştirileri yaptı:
“CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin vaat ettiği projeleri yapmadığı gibi Antalya’yı geriye götürdü.

“Millete mamayı yedirdiler!”
Halk mama, vaat etti ama halka mamayı yedirdiler.  Hiç kimseden Büyükşehir’in mamasını yediğini duymadım. Kepez’in 68 mahallesinde her zaman yanlarında olduğumuz ihtiyaç sahibi ailelerinin çocuklarının Büyükşehir Belediyesinin mamasını yediğini görmedik. Ama bu millete mamayı yedirdiler.

“Bırakın halk suyunu çeşme suyundan da olacağız”
Halk Su Projesi vaat ettiler. Nerede bu halk su? Bırakın halk suyu, normal çeşmeden akan sular konusunda çok tedirginim. CHP dönemin sonuna kadar sular kesilmezse Allah'a şükredeceğim. Büyükşehir Meclis üyesi iken ASAT’ta, 5 yıl plan ve bütçe komisyonundaydım.  Menderes Başkan seçilmiş olsaydı bu dönem ASAT’ın, içme suyla ilgili altyapı yenilenmeleri çok öncelikli yapılması gereken planlamalardan birisiydi.  Bırakın altyapı yenilenmesi şu anda ASAT,  patlayan bir borunun tamirine ancak 10 günde, 15 günde gelebiliyor.

CHP zihniyeti ile tekrar pahalı su içmeye başladık”
Menderes Başkan’ın birinci döneminde Türkiye’nin en ucuz suyunu Antalya içiyordu.  CHP’li Akaydın döneminde Türkiye’nin en pahalı suyunu Antalyalılara içirdiler. Menderes Başkan, göreve geldi ve suyu yüzde 30 ucuzlattı. CHP zihniyeti tekrar görev geldi ve Antalya yine suyu pahalı içmeye başladı. Bırakın halk suyu, çeşme sularımızı bile kaybetme durumuna geldik.

Halk süt de fiyasko!
Halk süt projesi de çok enteresan. Bugün 19 ilçede 6 bin 158 çocuğa süt dağıtmışlar. Antalya'nın nüfusu düşünün bir de dağıttıkları sütü düşünün. Fiyasko olan bu projede de sınıfta kaldılar.
Ucuz ve sağlıklı et dediler. Evet, bir tane Kepez'e açtılar. Çok teşekkür ediyoruz. İyi ki bir tane açtılar.  Ama eti halka pahalı satıyorlar. Hani ucuz et verecektiniz. Burada da ticaret yapıyorlar.

“Bir Allah'ın kuluna bir çuval yem vermediler”
Çiftçinin dostu halk yem, dediler. Kepez'de mahalleye dönüşen köylerimiz var.  Bu köylerimizde hayvancılık yapan vatandaşlarımızla konuştum. Bir Allah'ın kuluna bir çuval yem vermediler. Dolayısıyla halk yem de sınıfta kaldı bu projede fiyasko.
İlçelerimizde ekonomik olmayan kreş kalmayacak dediler. Kepez’e böyle bir kreş yapmadılar. Ama Hakan Başkan 3. döneminde 2 kreş daha yaptı. Bu projede de sınıfta kaldılar.

 

AK Parti 6 ayda 13 km, CHP 24 ayda 5,5 km
Raylı sistem toplu ulaşımda doğru çözümler, demişler. Kepez'de ulaşımı, 10 üzerinden puanladığımızda Menderes Başkan zamanında ulaşım 7 ise bugün 10 üzerinden 5'e düşmüştür.  Kepez’de ulaşım 10 üzerinden 3 puan daha gerilemiştir.
Menderes Başkan zamanına Varsak- Nostaljik hattı güzergâhı arasındaki 3.etap raylı sistemin kredisi onaylanmıştı. Menderes Türel, raylı sistemi 6 ayda Varsak’tan Kepez Kaymakamlığı’nın önüne getirdi. 6 ayda, durakları ile beraber 13 km raylı sistem döşedik. Bu hat üzerinde vatandaşlarımız tramvay ile 3 ay boyunca ücretsiz yolculuk yaptı.

“Meltem’e ucube, Türel yapsaydı tefe koyarlardı”
AK Partili Büyükşehir Belediyesi, 6 ayda 13 kilometre raylı sistemi döşerken, CHP’li Büyükşehir Belediyesi, kredisi onaylanmış bir projenin uygulamasında 24 ayda 5,5 kilometre raylı sistem yapabilirdi. Bunu da ulaşıma daha açamadılar. Raylı sistemde de maalesef ama maalesef sınıfta kaldılar. Sivil toplum kuruluşlarına da hayret ediyorum. Menderes Başkan, raylı sistemi Akdeniz Üniversitesi’nin kapısının önünden yer altında geçecek şekilde projelendirmişti. Ancak bu proje iptal edildi. 3. Etap Raylı Sistem Projesi çalışmaları kapsamında karayolu köprülü kavşak yapıldı. Denizin görülebildiği bir karayolu güzergahının önüne ucube dikmişler. Bu ucubeyi, Menderes Başkan yapmış olsaydı inanın tefeye koyarlardı, 81 ilde de bunu konuşurlardı.

Kredisi onaylanan projeyi yapsalar, şükür diyeceğiz.”
Menderes başkan olsaydı, bir yıl önce 3. etap raylı sistem, havaalanı raylı sistem hattına bağlanmış ve bitmiş olacaktı.
Menderes Başkan olsaydı raylı sistemle kalmayacaktı. Aynı zamanda hızlı trenle ilgili çalışmalarımız devam etmiş olacaktı. Hızlı trenden vazgeçtik,  projesini, kredisini onaylattığımız projeleri tamamlasalar ona da şükür diyeceğiz.

Büyükşehir vaatlerinde sınıfta kaldı
Sera atıklarından hem gübre hem de biyogaza dönüştürme projeleri vardı. Kepez’de bu proje yapılmıyor. Bu projeyi Hakan Başkan yapıyor. Sera atıklarından gübre yapıyoruz.
Tarımsal sulamada elektrik bedava olacak dediler. Mahalleye dönüşen köylerimizdeki çiftçimize sorduğumda, Büyükşehir'in böyle bir hizmetinin söz konusu olmadığını ifade ettiler.
Kira destek programı sayesinde dar gelirli vatandaşlarımız nefes alacak demişler. Kira desteğini bu pandemi döneminde değil de ne zaman yapacaklar?  

“Kepez Belediyesi nasıl yapıyor, diye adama sorarlar.”
CHP Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaş vaat ettiği projeleri, 24 ay geçmesine rağmen hiçbirisini yapmadığının altını çizen Bayraktar, “Sen, ben, biz yok, sloganıyla bu milleti kandırdılar.  Pandemiden dolayı yapmadık diyebilirler.  Ama adama sorarlar, siz uzayda mı yaşıyorsunuz? Bir Kepez Belediyesi var. Hakan Tütüncü var. Siz Büyükşehir olarak hiçbir şey yapmamışken, Hakan Tütüncü hizmette tarih yazıyor. Bir sürü projenin temelini atıyor, yapımı tamamlanan eserleri hizmeti açıyor. Kepez Belediyesi nasıl yapıyor, diye adama sorarlar. Hakan Başkan’a teşekkür ediyorum. Bizi Kepezlilere karşı mahcup etmedi, milletimize hizmet üretti.
Bir gazetecinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, 108 gün süren korona virüs tedavisi gördüğünü hatırlatması üzerine Bayraktar, şunları söyledi:
Bunların evveliyatını da biliriz. Akaydın dönemi vardı. O dönem pandemi yoktu. O zaman da bir şey yapmamışlardı.  

“CHP kendisiyle kavga etmekten,  Antalya’ya hizmeti unuttu”
Cenabı hak, Muhittin Böcek’e hayırlı şifalar versin. Hepimiz hasta olabiliriz. Hepimiz faniyiz.  Bir yerde belediye başkanı, bürokratlar, meclis üyeleri vardır. Kriz olduğu zaman bu krizi çözüp, bu millete verilen sözlerin yerine getirmesi noktasında inisiyatif alınır ve yola devam edilir. Muhittin Başkan, hasta olduğu zaman devletimiz, şifa bulması için elinden geleni yapmıştır. Milletimiz dua etti, devletimiz de bütün donanımları ile yanında oldu.
CHP’nin Akaydın döneminde de Antalya’ya hizmet yapılmamıştı. Akaydın’dan sonra Antalya’ya devasa hizmetler yaptık. Geldiğimiz noktada CHP zihniyeti maalesef mazeretler ya da birbirlerine uğraşmaktan, birbirlerine laf yetiştirmekten, yönetim yetki krizinde boğuşmaktan hizmet üretemiyor ve Antalya kaybediyor.” ifadelerini kullandı.


Bursa'da ziraat mühendislerine 'kontrol görevlisi' eğitimi Bursa'da ziraat mühendislerine 'kontrol görevlisi' eğitimi
Marmaris’te derelerde temizlik çalışması Marmaris’te derelerde temizlik çalışması
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bursa Ovası nasıl kaybedildi? Bursa Ovası nasıl kaybedildi?
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı