Gündem

Gündem Haberleri

Kestel OSB’den ‘Yeşil’ atak


Gündem 9.07.2021 16:30:00 0
Kestel OSB’den ‘Yeşil’ atak

Bursanın Kestel Organize Sanayi Bölgesi (KOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hısımcıl, bölgede görev yapan sanayicilerin “Yeşil Enerji Sertifikası” temin edebilmesi için Enerjisa Enerji Üretim A.Ş ile mutabakat sağlandığını söyledi.

BURSA (İGFA) - Küresel ısınma, dünyanın en büyük problemleri arasında yer alıyor. Küresel ısınmanın artmasına birçok sebep gösterilirken, özellikle sera gazları içeren yakıtların kullanılması da süreci yoğun şekilde hızlandırıyor.

Sorunun önüne geçilebilmek için Avrupa Birliği,  2019 yılının aralık ayında “Avrupa Yeşil Mutabakatı” adıyla yeni stratejisini tüm dünyaya deklare etti. Bu mutabakat; ülkelerin ticaret sistemlerinden, sanayilerinin üretim biçimlerine, enerji çeşitliliğinden, tarımsal politikalarına kadar birçok konuda yeni bir yol haritası belirliyor.

Bursaya bağlı Kestel OSB (KOSAB) yönetim kurulu da bu küresel ısınmayla mücadeleye karşı kolları sıvadı. Başkan Cem Hısımcıl, Yeşil OSB dönüşüm stratejisini belirlemek, daha çevreci bir üretim konusunda sanayicilere katkı sağlayabilecek projeler planladıklarını söyledi.

Sanayicilere kurmayı düşündükleri GES projeleri konusunda gerçek değerleri görebilmeleri için 2020 yılında devreye 100 KV Çatı GES projesini aldıklarını hatırlatan KOSAB Başkanı Hısımcıl, “1 yılı tamamlayan projenin üretim verileri sanayicilerimiz ile paylaşılarak, Kestel’de kurulabilecek GES’lerin verimliliğine ait reel değerleri elde etti. Bu yıl bir katılımcı 1.1 MW gücünde Çatı GES’i ni devreye aldı” dedi.

Kestel OSB’de yatırımları bulunan sanayicilerin üretim amaçlı kullandıkları elektrik enerjisinin bir kısmını  “Yeşil Enerji Sertifikalı” (I-REC) olarak temin edebilmeleri için ENERJİSA ENERJİ AŞ firması ile anlaştıklarını dile getiren Başkan Cem Hısımcıl, “Sanayicilerimiz Bölge Müdürlüğümüze başvurmaları halinde firmaları adına Enerjisa Üretim A.Ş. tarafından “Yeşil Enerji Sertifikaları” verilecek” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı