Kilis’te kırsal kalkınmada 111 projeye destek


Gündem 12.06.2021 16:30:00 0
Kilis’te kırsal kalkınmada 111 projeye destek

Kiliste Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 131 başvurunun yapıldığı hibe programına 111 proje uygun bulundu.

Caner ERTURAL (Kilis Hududeli)

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2021/7) 26.02.2021 tarih ve 31406 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hibe programı kapsamında Kilis’te 131 başvuru yapıldı. Değerlendirme çalışmaları sonucunda 111 proje başvurusu uygun görülerek Tarım ve Orman Bakanlığı’na gönderildi.

Kilis Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, modern basınçlı sulama sistemlerine verilen hibe desteğinin tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak ve üreticilerimizin gelir düzeyini yükseltmek olduğunu söyledi.

Kilise ayrılan bütçe doğrultusunda 78 proje asil ve 33 proje ise puanlama sırasına göre yedek olarak belirlendiğini kaydeden Müdür Kökçüoğlu, "Çiftçilere toplamda 1,2 milyon TL hibe desteği sağlanarak 2 bin 566 dekar tarım alanının daha suyla buluşturulacak. Projeler Kilise ve çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

Asil başvuru sahiplerinin 21-30 Haziran 2021 tarihleri arasında Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gelerek hibe sözleşmesi imzalaması gerektiği öğrenildi.


Burdur'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı! TBMM’nin açılışı 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda sosyal medyada çektikleri yöresel halk oyunu videolarıyla milyonlarca izleyiciy
Abdi Özeren İmam hatip ortaokulu öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti.
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.
Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek
Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı