Kiliste "Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü" imzalandı

Kilis İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve 7 Aralık Üniversitesi (KİYÜ) arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” imzalandı.


Gündem 28.03.2021 12:00:00 0
Kiliste

KİLİS (İGFA)- Kilis Valiliği toplantı salonunda yapılan program Kilis Valisi Recep Soytürk Başkanlığında, 7 Aralık Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve İl  Afet ve Acil Durum Müdürü Uğur Olgun tarafından imza altına alındı. 

Protokol ile iki kurum arasında, afet ve acil durum ile ilgili sivil savunma faaliyetlerine ilişkin işbirliği, ülke düzeyinde afet ve acil durum farkındalığının artırılarak afet risklerinin azaltılmasına yönelik işbirliği ele alındı. Protokole göre, üniversite öğrencileri, akademik ve idari personeline afet ve acil durumlara hazırlık eğitimi verilmesi ve “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında yürütülecek faaliyetlerin eşgüdümlü olarak yürütülmesi amaçlanıyor.

Isparta’da sokak hayvanları “sahipsiz” değil İl Özel İdaresi, sahipsiz hayvanların korunması ve tedavi edilmesi amacıyla Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ni hizmete açtı. Merkezde sokak hayvanlarının tedavi, bakım ve rehabilitasyon süreçleri gerçekleştirilecek.
Yeni haftada doğu buz kesecek, batıda ılık hava etkili Yeni haftada Türkiye’nin doğu bölgelerinde dondurucu soğuklar ve çığ riski sürerken, iç ve batı kesimlerde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
Denizli’de 5.1 büyüklüğünde deprem Denizli’de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi.
Isparta’da sokak hayvanları “sahipsiz” değil Isparta İl Özel İdaresi tarafından 100 bin metrekare alanda kurulan Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi hizmete açıldı. Vali Abdullah Erin’in öncülüğünde hayata geçirilen proje ile sahipsiz hayvanlar modern ve sağlı
Serik’te geleneksel yün eğirme geleneğini yaşatıyor Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan Ali Kara, geleneksel yöntemlerle yünü ipliğe dönüştürerek şapka ve çorap örüyor. Kara, el emeğiyle geçmişten gelen yün eğirme geleneğini yaşatmaya devam ediyor.