Kim Jong-un sağlık durumu ülkede endişe yarattı


Gündem 28.06.2021 15:00:00 0
Kim Jong-un sağlık durumu ülkede endişe yarattı

Kuzey Kore lideri Kim Jongun sağlık durumuyla ilgili endişeler ülkesinde de artmaya başladı.

Kimin sağlığıyla ilgili kamuoyundan ender yorum, batı medyasında Kuzey Kore liderinin gözle görülür miktarda kilo kaybettiğini belirtmesinin ardından geldi.

Reutersın haberine göre, devlet televizyonu KRT tarafından Cuma günü yayınlanan bir röportajda bir Kuzey Koreli, "Saygın liderimizi bir deri bir kemik görmek insanlarımızın kalbini çok kırıyor. Herkes gözyaşlarına boğulduğunu söylüyor” dedi.

Görüntülerde Pyongyang sakinlerinin, Kore İşçi Partisinin (WPK) genel toplantısının ardından Kim ve parti yetkililerinin katıldığı bir konseri sokakta büyük bir ekran izlediği görülüyor.

Ancak yayında, kilo kaybına neyin yol açtığına dair herhangi bir ayrıntı verilmiyor.

Kimin Kuzey Koredeki sıkı kontrolü ve halefi için herhangi bir planın olmadığı belirsizliği sonrası uluslararası medya ve uzmanlar onun sağlığını yakından izliyor.

Kuzey Koreyi izleyen Seul merkezli bir web sitesi olan NK Newsin analistleri, Kimin neredeyse bir ay boyunca halka görünmedikten sonra Haziran ayında yeniden ortaya çıktığında, saatinin eskisinden daha sıkı bağlandığını belirtmişti. Ancak iddialara herhangi bir yorum gelmemişti.


AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı
VEFAT EDEN ZİYA ZEYNELGİL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENECEK Fırsat bulduğu her zaman Ziya Zeynelgil'i evinde ziyaret eden, hal hatırını soran ve sağlık sorunları ile yakından ilgilenen Isparta belediye başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Zeynelgil'in vefatı ile ilgili üzüntüsünü paylaştı. Başkan Ba
KESKİN GÖREVİ ERTUĞRUL'A DEVRETTİ ISPARTA 23-24 DÖNEM İL GENEL MECLİS BAŞKANI OLAN SERKAN KESKİN, GÖREVİ 25 DÖNEM İÇİN MECLİS BAŞKANI SEÇİLEN AV. MEHMET ALİ ERTUĞRUL'A DEVRETTİ.
ISPARTA İL GENEL MECLİS BAŞKANI ERTUĞRUL OLDU 31 Mart yerel seçimlerin ardından İl Genel Meclisimizin 25. Dönem 2024 yılı Nisan Ayı 1. Birleşimine seçilen İl Genel Meclis Üyeleri, 24.Dönem İl Genel Meclis Başkanı Serkan KESKİN, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Av. Abdullah