Kırklareli’de Lüleburgaz güneş panellerini yaygınlaştırıyor


Gündem 14.06.2021 13:30:00 0
Kırklareli’de Lüleburgaz güneş panellerini yaygınlaştırıyor

Lüleburgaz Belediyesi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımında önemli bir adım attı. Bu kapsamda Edirne Bayırı’nda bulunan telsiz vericileri güneş panelleriyle kesintisiz enerjiye kavuştu.

KIRKLARELİ (İGFA) - 2021 Çevre Yılı’nda önemli çalışmalara imza atan Lüleburgaz Belediyesi, uzun vadede kent geneline yaygınlaştırılması planlanan yenilenebilir enerjide önemli bir adım attı.

Yılın en az 8 ayının güneşli olduğu Lüleburgaz’da güneş enerjisinden faydalanmak için harekete geçen Lüleburgaz Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Edirne Bayırı’nda bulunan telsiz vericilerinin enerji kaynağını güneş enerjisine çevirdi. Güneş panellerinin yerleştirilmesiyle birlikte telsiz vericileri enerjisini güneşten almaya başladı. Bu sayede kesintisiz çevreci bir enerji sistemine kavuşulurken, emniyet, itfaiye ve zabıta ekiplerinin telsizleri olası bir afet durumunda yaşanabilecek elektrik kesintilerinden de etkilenmeyecek.

Lüleburgaz Belediyesi’nin kentte bir ilki gerçekleştirdiği çalışmayı yerinde inceleyen Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, söz konusu uygulamanın pilot uygulama olduğunu anımsatarak, yenilenebilir enerjiyi belediyeye ait birçok yerde hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.


Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak
Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Tüketicilerin kahve tercihi değişiyor Tüketicilerin kahve tercihi değişiyor
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO ile iş birliği protokolü imzaladı Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO ile iş birliği protokolü imzaladı
İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler