Kız Kardeşim projesi Bursa’da hayata geçti


Gündem 13.06.2021 09:30:00 0
Kız Kardeşim projesi Bursa’da hayata geçti

Tarım ve Orman Bakanlığının, Kız Kardeşim Projesi kapsamında başlatılan eğitim seferberliğinin dördüncüsü Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgecenin katılımıyla Bursada gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) - Bursa Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen "Kız Kardeşim Projesi" tanıtım toplantısına, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Bursa Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, AK Parti Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Ahmet Kılıç, Zafer Işık, Atilla Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Özgür Akif Tel, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygülün yanı sıra protokol ve davetliler katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, kadınların tarımsal işlerde üreten, değerlendiren, pazarlayan ve ayrıca aileyi bir arada tutan en önemli aktörler olduğunun altını çizerken, bu önemli rolleri konusunda farkındalık oluşturmak ve kadınların toplumda hak ettikleri yeri alabilmeleri amacıyla, kırsalda yaşayan kadınları kooperatifleşmeye yönelttiklerini söyledi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Kız Kardeşim projesi ile her bölgede özelliklere sahip farklı ürünlerin tıbbi ve aromatik bitkilerin, o bölgeye has ürünlerimizin ticaretle buluşmasını amaçladıklarını kaydetti. Proje kapsamında kadınların bilmesi gereken tüm noktalarda eğitim çalışması planladıklarını, finansal okur yazarlığın da bunlardan biri olduğunu belirten Işıkgece, Bursada iki gün sürecek eğitimlerde ürünlerin ciroya ulaşıncaya kadar yanlarında olduklarını söyledi. Bursada kadın kooperatiflerinde epey yol alındığını ifade eden Işıkgece, bir ilin projesinin tamamlanması sonrasında başka bir şehri kız kardeşlik yapacağını sözlerine ekledi.


BURDUR İÇME SUYU GÖL GEÇİŞİ İSALE HATTI PROJESİNE YAKIN TAKİP Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında, şehir merkezi için hayati öneme haiz Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı projesiyle ilgili toplantı yapıldı.
AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARI SEMİHA EKİNCİ VE BELMA ERDOĞAN EĞİRDİR’DE AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARI SEMİHA EKİNCİ VE BELMA ERDOĞAN EĞİRDİR’DE
İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi
Hasan Akgün, Yenimuhacır Başkanı Kıral’ın misafiri oldu Hasan Akgün, Yenimuhacır Başkanı Kıral’ın misafiri oldu
Tarihi bisiklet turunda 6. gün Tarihi bisiklet turunda 6. gün