KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: “Utanç içinde kalacaklar”


Gündem 19.07.2021 09:30:00 0
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: “Utanç içinde kalacaklar”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümü öncesinde yazılı açıklama yaparak, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğanı sevgiyle beklediklerini kaydetti.

KKTC (İGFA) - KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatının 47. yıl dönümünde ana vatanımız Türkiyeye daha da sıkı sarılacağız" dedi. Tatar, yazılı açıklamasında, Kıbrıs Türk halkına kurtuluşu, özgürlüğü ve egemenliği sağlayan 20 Temmuz Barış Harekatının 47nci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanılırken, Rum-Yunan ikilisi ile bazı küçük çevrelerin çirkin saldırıları ve provokasyonlarını dikkatle izlediklerini söyledi.

Rum liderliğinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın yapacağı ziyareti "yasa dışı" niteleme küstahlığını gösterirken, uzantılarının da bu küstahlığa destek verdiğini anlatan Tatar, "Yunanistan Başbakanı ile yabancı ülke liderlerinin huzurlarına giderek, saygı duruşunda bulunanların Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğanın katılacağı ve konuşacağı Meclis oturumunu boykot edecek olmaları da oldukça düşündürücü ve esef vericidir. Rum liderliği de bunları ayakta alkışlamakta, övgüler düzmekte, birlikte mücadele çağrıları yapmaktadır. Tüm bunların aynı merkezler tarafından yönetildiğinin de farkında ve bilincindeyiz. Ana hedefleri ise Anavatan Türkiye ile aramızda var olan sarsılmaz bağları koparmak, halkımızı yalnızlaştırmak ve istedikleri çözüm şeklini kabul ettirmektir. Halkımız bunları yapanları çok iyi tanımakta olup bu çirkin oyunlara ve provokasyonlara gelmeyecektir. 20 Temmuz Barış Harekatının 47. yıldönümünde Anavatanımız Türkiyeye daha da sıkı sarılacağız, bundan aldığımız güçle belirlediğimiz yolda daha kararlı olarak yürümeye devam edeceğiz" dedi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞANI SEVGİYLE BEKLİYORUZ"

Tatar, yazılı açıklamasında, "Anavatan Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan aramızda olacak ve Kıbrıs Türk halkı tarafından büyük bir sevgi ve coşkuyla karşılanacak, her türlü çirkin saldırı ile provokasyonları yapan bir avuç azınlık ise utanç içinde kalacaktır" ifadelerine yer verdi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı