KKTC’de İnönü Şehitleri törenle anıldı


Gündem 13.07.2021 18:30:00 0
KKTC’de İnönü Şehitleri törenle anıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde 12 Temmuz 1958’de çalışmak üzere köylerinden Gazimağusa’ya seyahat ettikleri sırada pusuya düşürülerek şehit edilen 11 İnönülü için, köydeki İnönü Şehitliği’nde tören düzenlendi.

KKTC (İGFA) - Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada, “Biz hiçbir zaman geçmişi unutmadık, unutturmayacağız” sözleriyle başladı ve bu topraklarda var oluş mücadelesinde önemli aşamalardan geçildiğini, bu mücadelenin ise 1974 öncesine gittiğini belirtti.

Tatar, Kıbrıs Türk halkını azınlık duruma düşürmek isteyenler olduğunu belirttiği konuşmasında, Kıbrıs’ta egemen eşitliğe dayalı iki ayrı devletin iş birliğinin ortaya çıkmasıyla bir anlaşmanın kabul edilebileceğini kaydetti. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın bu sene Kurban Bayramı’nın 1’inci gününe denk geldiğini ifade ederek bu sene Barış ve Özgürlük Bayramı’nın bir başka anlam kazandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıslı Türklerin 1930’lu yıllardan beridir, Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle kahramanca varoluş mücadelesi verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, yarım asırdır görüşülen federasyona dayalı çözüm modelinin başarılı olmadığını ifade ederek federasyonla hedeflenenin Kıbrıs Türkü’nün Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yama olması olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Tatar, geçmişin asla unutulmayıp unutturulmaması gerektiğini söyledi.


Hızlı trenlerde bayram hediyesi Hızlı trenlerde bayram hediyesi
TEV'den farklı bakış açısı: Seçmeyelim! TEV'den farklı bakış açısı: Seçmeyelim!
Başkan Tokat, iftar sofrasında vatandaşla buluştu Başkan Tokat, iftar sofrasında vatandaşla buluştu
Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak” Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak”
Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı