KKTCde Dünya Çocuk Konferansı düzenlenecek

KKTC’nin ilk ve tek çocuk üniversitesi Özay Günsel Çocuk Üniversitesi, ev sahipliği yapacağı “Dünya Çocuk Konferansı” ile dünya çocuklarının sesi olmaya hazırlanıyor.


Gündem 6.04.2021 11:30:00 0
KKTCde Dünya Çocuk Konferansı düzenlenecek

KKTC (İGFA) - Bu yıl ikincisi düzenlenecek Dünya Çocuk Konferansı, 21-23 Mayıs tarihlerinde, Özay Günsel Çocuk Üniversitesi öncülüğünde KKTCde yapılacak. Konferansta, Azerbaycandan Slovenyaya, Bulgaristan’dan Brezilya’ya  çok sayıda ülkeden onlarca araştırmacı ve akademisyen bir araya gelerek çocuklarla ilgili her alanda yaptıkları çalışmaları paylaşacak.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)’in de “Dünya Çocuklarının Başlıca Sorunları ve Çözümleri için Dayanışmanın Önemi” başlıklı konuşma ile katılacağı Dünya Çocuk Konferansı’nın Düzenleme Kurulu Onursal Başkanlığını Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Anna Günsel yapıyor. Düzenleme Kurulu Başkanlığını Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Meriçli ve Bilim Kurulu Başkanlığını da Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Zehra Altınay Gazi’nin yürüttüğü konferansın düzenleme ve bilim kurullarında aralarında Yakın Doğu Üniversitesi, Tennessee Üniversitesi, Panjab Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi, Pekin Normal Üniversitesi, Gujarat Üniversitesi, Moskova Sağlık Enstitüsü, Ankara Üniversitesi, Milli Kazak Kızlar Pedagoji Üniversitesi ve Arap Birliği Eğitim, Kültür ve Bilim Örgütü gibi birçok kurumun temsilcisi de bulunuyor.

İlki geçen yıl Ankara’da düzenlenen Dünya Çocuk Konferansı’nın bu yıl KKTC’de düzenlenecek olan ikincisi, pandemi koşulları nedeniyle online olarak gerçekleştirilecek. Kongrede çocuk haklarından eğitime, göçten çocuk işçiliğine, aileden spora, beslenmeden sağlık sorunlarına kadar pek çok konu başlığı tartışılarak önemli bir vizyon çalışması gerçekleştirilecek.  

Dünya Çocuk Konferansı ile ilgili detaylı bilgiler www.worldchildrenconference.org adresinde yer alıyor. 

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Dünya Çocuk Konferansı Düzenleme Kurulu Onursal Başkanı Anna Günsel, Dünya Çocuk Konferansı ile çok uluslu bir konferansa KKTC’nin ev sahipliğini sağlamak bir yana, ortaya çıkaracağı sonuçlarla, dünya çocukları için daha yaşanılabilir bir dünya kurma hedefine büyük bir katkı sunacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Meriçli de ev sahipliği yapacakları Dünya Çocuk Konferansı’nda 50’nin üzerinde ülkeden onlarca bilim insanının bir araya gelerek çocuklarla ilgili yaptıkları son araştırmalarını paylaşacaklarını ifade etti.



ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı