KOBİ’lerin kabusu siber saldırılar


Gündem 26.05.2021 11:00:00 0
KOBİ’lerin kabusu siber saldırılar

Hackerler durmaksızın saldırıyor. Siber güvenlik sorunlarıyla boğuşan KOBİ’ler ise yılda en az bir kez siber saldırıya uğruyor. 

BURSA (İGFA) - Siber güvenlik önlemleri konusunda güçlü bir düzeyde olmayan KOBİ’ler, hackerlerin hedef tahtasına kolayca yerleşiyor. Veri ihlali ve siber saldırı olaylarının manşetlerini yalnızca büyük şirketler oluştururken, küçük ve orta ölçekli işletmeler kendilerini hedef alan bir dizi saldırı ile yılda en az bir kez karşılaşıyor. Bir yılda gerçekleşen siber saldırıların %43ünün küçük işletmeleri hedeflediğine ancak bu işletmelerden yalnızca %14ünün kendini savunmaya hazır olduğuna dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, siber altyapılarını güçlendirmek isteyen KOBİ’ler için 5 temel siber güvenlik önerisi paylaştı.

KOBİ’lerin Neredeyse Yarısı Siber Suçlular Tarafından Hedef Alındı

Siber saldırı dünyasında KOBİ’lerin yeri hackerlerde ayrıcalıklı konumda bulunuyor. Büyük şirketlere ulaşmak için fazla efor sarf etmek istemeyen hackerler KOBİ’leri amaçları doğrultusunda basamak olarak kullanırken, birçok KOBİ bu saldırılar için gerekli önlemleri almıyor. Yapılan araştırmalar ise bir yılda gerçekleşen siber saldırıların %43ünün küçük işletmeleri hedeflediğini ancak bu işletmelerden yalnızca %14ünün bu saldırılar karşısında kendini savunmaya hazır olduğunu raporluyor. Siber güvenlik alanında KOBİ’leri uyaran Gürsel Tursun, büyük şirketler gibi küçük ve ortak ölçekli işletmelerin de gerekli önlemleri alması gerektiğinin altını çizdi.


Başkan Aydın, üç bin vatandaşı ağırladı Başkan Aydın, üç bin vatandaşı ağırladı
Başkan Çolakbayrakdar: “Mithatpaşa, yeni cazibe merkezi olacak” Başkan Çolakbayrakdar: “Mithatpaşa, yeni cazibe merkezi olacak”
İşte AK Parti'nin ilk yol haritası: “Türkiye'yi Dinliyoruz” Yerel seçimler şayet Ak Parti açısından oyları artırarak devam etseydi, “Demek ki her şey yolunda” denilecek ve öyle devam edilecekti. Şer gibi görünende hayır, hayır gibi görünende şer olabilir; geleceği yalnız Allah bilir.
TİMBİR’den RTÜK’ün 30. yılı için kutlama mesajı Bünyesinde 100'in üzerinde medya kuruluşu yer alan, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 30’uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlad
Run To Sky şampiyonu Kemer Belediyesi’nde Run To Sky şampiyonu Kemer Belediyesi’nde