KOCA REİS SADETTİN BİLGİÇ RAHMETLE ANILIYOR


Yaşam 21.04.2021 00:12:00 0
KOCA REİS SADETTİN BİLGİÇ RAHMETLE ANILIYOR

KOCA REİS RAHMETLE ANILIYOR

Anadolu'nun Koca çınarlarından bu toprakların evladı, önemli devlet adamı, TBMM Başkanvekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç'in babası "Koca Reis" lakaplı merhum Sadettin Bilgiç, tüm memlekette rahmetle anılıyor.

Vefatının ardından 9 yıl geçmesine rağmen hala hafızalardaki yerini taptaze koruyan Koca Reis, bu denli sevilmenin ardında ne gizli olabilir?

Kendisini yakından tanıma fırsatı bulduğum Ata toprağı Şarkikaraağaç'taki bir etkinlikte elini öpme fırsatını buldum...

 Koca Reis'in mütevaziliği ve üzerindeki derin bilgi ve birikimi sergilediği Babacan tavrı ile hemen karşısındakini etkisi altına alıyordu...

Dipçik altında yapılan vesayetçi dönemlerin cesur siyasetçisi rahmetli "Koca Reis'in" vefatının 9'ncu yılında saygı, sevgi ve rahmet ile anılmasındaki gerçek mana şudur ya,

İnandığı değerlerden asla geri adım atmamış, ömrünü  Milletine hizmete adamış, büyük devlet adamı, Vatansever, ideallerinden sapmamış, eğilmemiş, bükülmemiş, yiğitçe mücadele vermiş, bedel ödemiş, sürgünler yaşamış bir kişi Milletin gönlünden koparak rahmetle anılmayı kendisine muhakkak Allah nasip eder.

2001 yılında AK Parti kurulduğunda 2003 seçimlerine girdiğinde milletvekilliği için kendisinin adı geçtiğini hatırlıyorum.

 Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisinden yanında olmasını bilgi birikimini ve en önemlisi devlet adamlığı tecrübesi ile mücadelenin içinde olması için kendisine müracaat ettiğini biliyorum.

  Tabi "Koca Reis, yılların yorgunluğu ve yaşı itibariyle bunu kabul etmedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Bilgiç ailesinden birinin kendisinin yanında olmasını kendisinden istedi... Koca Reis Sayın Erdoğan'a bir oğlunu verdi.

Babasından aldığı Engin devlet tecrübesi ve siyasi zekasıyla bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın En yakınında mücadele eden sayın Süreyya Sadi Bilgiç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan veklili ile Ülkeye hizmet ediyor. Koca Reis'i aratmıyor. Onu en iyi şekilde temsil ediyor. 

Kendisini, gurur, minnet, sevgi ve feyiz ile bugün 9'ncu yılında anılması tüm sosyal medya sayfalarında gördüğüm; Diyarbakır'dan, Bursa'ya, Konya'dan Erzurum'a tüm Ülkede anılması bu Dünya'da bir Koca Reis geçti dedirtti.

Bugün bile ismi hala hayırla anılıyor, yüreklerdeki yerini taptaze koruyorsa, bu Koca Reis merhum Sadettin Bilgiç'in yiğitliğinden, vatanseverliğinden, ülke sevdasından başka bir şey değil...

Bu ülkede yaşayan hemen hemen herkesin gözyaşı döktüğü “Koca Reis”i vefatının 9. yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz.


Bedeninize kulak verin! Bedeninize kulak verin!
Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor