Kocaeli Büyükşehir işitme engellilerin ellerini güçlendiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik projelerine bir yenisini daha ekliyor. 120 gönüllü ile 20 işitme engelli bireyin bir araya geleceği “Ellerimde Güç Var” projesi ile engellilerin desteklenmesi ve toplumsal farkındalık oluşturulması hedefl


Gündem 15.04.2021 13:30:00 0
Kocaeli Büyükşehir işitme engellilerin ellerini güçlendiriyor
KOCAELİ (İGFA)- Bugüne kadar hayata geçirdiği birçok proje ile engellilere sunulan sosyal hizmetleri yaygınlaştıran ve engellilerin sosyal hayata katılımına imkân sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu sefer de “Ellerimde Güç Var” projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kocaeli Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin koordinatörlüğünde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Kâğıt Spor Kulübü Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan proje ile genel olarak, Kocaeli’nde yaşayan 19-24 yaş arası işitme engelli gençlerin gençlik ve spor hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması amaçlanıyor.  DİL EĞİTİMİNİN ARDINDAN SİNEMA KEYFİ

Gönüllü gençler, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından verilecek altı haftalık işaret dili eğitiminin sonrasında işaret diline çevrilmiş üç farklı sinema filmi hep birlikte izleyecekler. Bu sayede engeli bulunmayan gençler, işitme engelli bireyler gibi sessiz film izleyerek, empati kurmayı ve engelli yaşıtlarının hislerini anlamayı tecrübe edecekler.

Engelli vatandaşların sportif faaliyetlere katılımının da teşvik edileceği proje kapsamında diğer bir proje faaliyeti olarak katılımcılara Kocaeli Kağıtspor Kulübü Derneği tarafından okçuluk ve Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksek Okulu tarafından da binicilik eğitimi verilecek.

Projeye destek sağlayan gönüllü gençlere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafında hazırlanacak olan işaret dili kitabı hediye edilecek. Gençlere ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hali hazırda sunduğu sportif ve kültürel hizmetlerden yararlanmaları hususunda öncelik ve ayrıcalık sunulacak. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu
Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu
Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi