Kocaeli’de asırlık ağaca bakım


Gündem 30.07.2021 17:30:00 0
Kocaeli’de asırlık ağaca bakım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli genelindeki anıt niteliğindeki ağaçların bakımını yapıyor. Daha önce Yürüyüş yolu, Kullar, Gölcük İlçesi Saraylı Köy Meydanı’nda bulunan Çınar ağaçlarının tedavi ve bakımını yapan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de İzmit İlçesi Turgut Mahallesi’nde bulunan asırlık Çınar ağacının tedavi ve bakımını yapıyor.

KOCAELİ (İGFA) - İzmit ilçesi Turgut Mahallesi’nde yer alan asırlık Çınar ağacının korunması ve gelecek kuşaklar için saklanabilmesi amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Kocaeli Valiliği Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü’yle yapılan yazışmaların ardından gerekli izinler alındı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı daha sonra anıt ağacın bakımını yapmaya başladı.

BAKIM VE TEDAVİSİ YAPILDI

Ekipler, ilk olarak ağacın tepesine önceki yıllarda düşen yıldırımdan dolayı oluşan hasara müdahale etti. Gövdesi yarılan ağacın ağırlık merkezi yola doğru kaymış ağacın devrilme riskini ortadan kaldırmak için, tepe tacındaki asimetrik dallar budanarak ağırlık merkezi dengeye alındı.

Ayrıca böcek ve mantar ilaçları ile yarık ve kovuk kısımların dezenfektasyonu yapılarak ağacın sağlıklı bir şekilde fiziksel gelişiminin devam ettirmesi amaçlandı. Ağaç gövdesi üzerinde bulunan kovuk içerisindeki çürükler de ekipler tarafından temizledi. Gerekli temizleme işleminden sonra ise kovuğun içerisine mantar ve dezenfekte ilaçları sürülecek.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı