Kocaeli’de çiçek açan ıhlamurlarda hasat zamanı


Gündem 8.07.2021 11:30:00 0
Kocaeli’de çiçek açan ıhlamurlarda hasat zamanı

Kocaeli’nin 12 ilçesine dikilen 100 bini aşkın ıhlamur ağacı kente katma değer sağlarken eşsiz kokusu kent sakinlerini mest ediyor.

KOCAELİ (İGFA) - Çiçek açmaya başlayan ıhlamurlar hasat edilmeye başladı. Kilosu 500 TL’ye kadar çıkan ve insan sağlığına sayısız faydası olan ıhlamuru Kocaeliler ise ücretsiz bir şekilde dalından topluyor.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin dört bir yanına dikilen ıhlamur ağaçları kente eşsiz bir güzellik katarken kokusuyla da vatandaşlara keyifli anlar yaşatıyor.

ENFES KOKUSU KENTİ SARIYOR

Büyükşehir tarafından Kocaeli’nin 12 ilçesine dikilen 100 bini aşkın ıhlamur ağacı kente katma değer sağlıyor. Kocaelililer kentte enfes ıhlamur kokusu ile yürüyüş yapma zevkini yaşarken ağaçlara zarar vermeden ıhlamur toplayarak kışa hazırlık yapma imkanı da buluyor.

100 BİN IHLAMUR AĞACI

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından Kocaeli genelinde birçok farklı türde ağaç toprakla buluştu. Yeşil alan miktarı olarak Türkiye’nin en önemli illerinden biri haline gelen Kocaeli’de, 2021 yılı itibari ile 100 bini aşkın adette ıhlamur ağacı dikildi. Büyüyen ıhlamur ağaçları kentin havasını değiştirdi.


CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı
VEFAT EDEN ZİYA ZEYNELGİL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENECEK Fırsat bulduğu her zaman Ziya Zeynelgil'i evinde ziyaret eden, hal hatırını soran ve sağlık sorunları ile yakından ilgilenen Isparta belediye başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Zeynelgil'in vefatı ile ilgili üzüntüsünü paylaştı. Başkan Ba
KESKİN GÖREVİ ERTUĞRUL'A DEVRETTİ ISPARTA 23-24 DÖNEM İL GENEL MECLİS BAŞKANI OLAN SERKAN KESKİN, GÖREVİ 25 DÖNEM İÇİN MECLİS BAŞKANI SEÇİLEN AV. MEHMET ALİ ERTUĞRUL'A DEVRETTİ.