Kocaeli’de doludan tarlaları zarar gören çiftçilere destek


Gündem 16.06.2021 12:30:00 0
Kocaeli’de doludan tarlaları zarar gören çiftçilere destek

Kocaelide Derince ilçesinde ekili tarlaları doludan zarar gören çiftçilere tamamı hibe yem bitkileri tohumluk desteği sağlanacak.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen Mayıs ayında Derince ilçesinde etkili olan dolu nedeniyle Tahtalı, Çavuşlu ve Geredeli mahallelerinde ekili tarlaları zarara uğrayan çiftçilere, tamamı hibe yem bitkileri tohumluk desteği vereceğini açıkladı.

Yüzde 50 hibeli modern seradan tohum ve fide desteğine, toprak analizinden danışmanlık hizmetine kadar pek çok konuda çiftçinin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi" gibi Kocaeli’ye değer katan projelerle de diğer şehirlere örnek oluyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında tarımsal alanların ve yapıların modernizasyonu amacıyla da çiftçilere teknik destek sağlanıyor.


Mudanya Üniversitesine yeni bölümler açılıyor Mudanya Üniversitesine yeni bölümler açılıyor
'1000 Çiftçi 1000 Bereket'e altın ödül '1000 Çiftçi 1000 Bereket'e altın ödül
Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi
'Yapay zeka destekli müze'ye öncülük edecek 'Yapay zeka destekli müze'ye öncülük edecek
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon