Kocaeli’de e-scuter işletmesi için başvurular alınıyor


Gündem 27.07.2021 11:00:00 0
Kocaeli’de e-scuter işletmesi için başvurular alınıyor

Paylaşımlı elektrikli skuter (e-skuter) işletmeciliği yapacak firmalar ile kullanıcıların uyması gereken kuralları belirleyen “Elektrikli Skuter Yönetmeliği” doğrultusunda çalışmaların yapılacağı belirtilmişti. Bu kapsamda e-skuter işletmecileri 15 Temmuz ve 15 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na başvuru yapacak.

KOCAELİ (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, elektrikli skuter için gerekli adımları atmış, Çevre ve Şehircilik ile İçişleri Bakanlıklarınca hazırlanan yönetmeliğe göre, çalışacağı belirtilmişti.

Bu kapsamda paylaşımlı e-skuter işletmeciliği faaliyeti, sadece yetki belgesi ve paylaşımlı e-skuter izni alan gerçek veya tüzel kişilerce gerçekleştirilebilecek. Paylaşımlı e-skuter işletmeciliği yapacak firmaların, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yetki belgesi, yerel makamlardan e-skuter izni alarak faaliyet gösterebileceği belirtildi. Bunun ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gerekli çalışmalarını tamamladı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğünce e-skuter işletmesi yapacak firmaların başvuruları alınmaya başlandı.


Keten tohumunun inanılmaz faydaları... Keten tohumunun inanılmaz faydaları...
ULUTEK Teknopark'ta e-ticaret konferansı ULUTEK Teknopark'ta e-ticaret konferansı
Gemlik'in A takımı Gemlik'in A takımı
Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’ Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
CW Enerji panelleri ile enerji ihtiyacına kalıcı çözüm CW Enerji panelleri ile enerji ihtiyacına kalıcı çözüm