Kocaeli’de sivrisinekle kapsamlı mücadele


Gündem 21.07.2021 11:00:00 0
Kocaeli’de sivrisinekle kapsamlı mücadele

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, halk ve çevre sağlığının korunması, vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirebilmesi amacıyla sivrisinekle mücadele çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

KOCAELİ (İGFA) - Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün bünyesinde hizmet vermekte olan Vektör Mücadelesi Birimi, Kocaeli’nin sınırları kapsamında vektörel özellik gösteren canlılarla mücadele ediyor. Sulak ve bataklık yerlerde çok üreyen ve bulaşıcı hastalıkları yayan uçucu bir böcek olan sivrisinek, bu canlıların başında geliyor. Bu sebeple Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda başta göl, gölet, su birikintileri, bataklık ve sazlık alanlar ile yer altı sistemleri gibi hedef noktalar öncelikli ve yoğun olarak kontrol altında tutuluyor.

260 MAHALLEDE PERİYODİK ÇALIŞMA

31 ilaçlama ekibi ile çalışmalarını gerçekleştiren Vektör Mücadelesi Birimi; 15’ i teknik personel olmak üzere 132 kişilik kadrosuyla Kocaeli’ de 260 mahallede düzenli periyotlarla ilaçlama ve kontrol faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Ayrıca gezici kova – bidon ekipleri ile de ilaç kullanılmadan fiziksel müdahale ile bertarafı sağlanabilen üreme odaklarına da müdahale ediliyor.


Keşan'da uyuşturucu operasyonları yoğunlaştı Keşan'da uyuşturucu operasyonları yoğunlaştı
Hayırsever Vergi Ağıl, ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG cihazı bağışladı Hayırsever Vergi Ağıl, ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG cihazı bağışladı
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Muğla'da 'Rally Bodrum' heyecanı Muğla'da 'Rally Bodrum' heyecanı
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor