Kocaeli’de tarımsal rehabilitasyon


Gündem 17.06.2021 10:30:00 0
Kocaeli’de tarımsal rehabilitasyon

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel öğrencilerin gelişimine tarımsal rehabilitasyonla destek veriliyor.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel öğrenciler tarımsal rehabilitasyonla gelişim gösteriyor. Özel öğrenciler bahçecilik, sebze ve meyve, temel iç mekân bitkileri yetiştiriciliği eğitimleri alıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, 17-35 yaş arası özel gereksinimli bireylere hizmet veriyor. Merkezde verilen Bahçecilik kursunda öğrenciler iki büyük sera alanında çeşitli bitki, meyve sebze yetiştiriyor.

SERTİFİKALI EĞİTİM

Verilen eğitimler İŞ-KUR ve KOÜSEM iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Eğitimi tamamlayan öğrencilere sertifika veriliyor. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde verilen bu eğitimler sayesinde engelli bireylerin bağımsız şekilde ürün üretmeleri sağlanıyor. Elde edilen ürünlerin Mutfak Atölyesindeki eğitim çalışmalarında da kullanılıyor.


'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.