Kocaeli’de Yaz Neşesi Karamürsel’den başladı


Gündem 5.07.2021 09:00:00 0
Kocaeli’de Yaz Neşesi Karamürsel’den başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaz aylarında kentin 12 ilçesinde organize ettiği Kocaeli’de Yaz Neşesi, Karamürsel ilçesinden başladı. Kordon Sahilinde başlayan etkinlikler, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümüne anlam kattı.

KOCAELİ (İGFA) - Yaz Neşesi etkinliklerinin ilk adresi Karamürsel Sahil Kordon oldu. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan şube müdürlükleri kendi çalışma alanlarıyla ile ilgili alanlarda atölye çalışmaları düzenledi. Pandemi dönemindeki kısıtlamalarla zor günler geçiren vatandaşlar Büyükşehir etkinlikleriyle adeta nefes aldı. Alandaki etkinliklerden en fazla çocuklar mutlu oldu. Çocuklar burada düzenlenen sokak oyunları ile oynarken, pandomim ve tiyatro gösterilerinin yanı sıra, palyaço ve jonglerle eğlenceli bir gün geçirdi.

STANTLARDA BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMALARI

“Kocaeli’de Yaz Neşesi, Sen de Gel” adı altında düzenlenen etkinliklerde, Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Müzeler, Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü KO-MEK, Şehir Tiyatroları, Turizm ve Doğal Yaşam Alanları ve Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüklerinin atölyelerinden oluşan stantlar kuruldu.

YAZ BOYUNCA DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesi’nin “Kocaeli’nde Yaz Neşesi Sen de Gel” sloganıyla düzenlediği etkinlikler, yaz ayları boyunca kentin park, bahçe, sahil şeridi ve açık alanlarında devam edecek. Etkinliklerde Kocaelili yerel sanatçılar da vatandaşlocaeli Bilim Merkezi Kocaeli Yaz etkinliklerinde Robotik Sergi standı, Slime Atölyesi ve Bilim Şov ile yerini aldı. 7 den 70 e herkesin ilgisini çeken Robotik sergisinde 3 Boyutlu yazıcı ve objeler, İnsansı Robotlar ve bilim merkezinde tasarlanan Robotik sistemler yer alırken, tüm çocukların gözdesi olan Slime Atölyesi büyük ilgi gördü. Bernolli, Likopodyum, Buhar, Sıvı Azot ve Köpük deneylerinin gerçekleştirildiği Bilim şov ise etkinliğe katılanlardan büyük beğeni topladı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı