Kocaeli Dilovası’nda katlı otopark için ilk kazma vuruldu


Gündem 14.06.2021 12:00:00 0
Kocaeli Dilovası’nda katlı otopark için ilk kazma vuruldu

Kocaelide Dilovası katlı otopark ve pazar yeri yapımı için Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kazma vuruldu.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaelinin Dilova ilçesinin en önemli ihtiyaçlarından olan "Katlı Otopark ve Kapalı Pazar Yeri" projesi için ilk kazma vuruldu. Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, proje kapsamında hafriyat kazısına başladı.

Dilovası’ndaki vatandaşların hem otopark hem de pazar yeri ihtiyacını karşılayacak olan projede yapılan ihale sonrası ikinci adım atıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, otoparkın inşa edileceği alanda hafriyat kazı çalışmasına başladı. Hafriyat kazısı sonrasında yapının temel atma işleri gerçekleştirilecek. Proje 10 milyon 441 bin TL’ye mal olacak. Çardaktepe Camii’ne yakın bir noktada inşa edilecek olan projenin, parsel alanı 3 bin 33 metrekare iken toplam inşaat alanı ise 7 bin 398 metrekare olarak belirlendi.

Hatırlanacağı gibi, Dilovasının en büyük pazarı Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan İbn-i Sina Caddesi’nde kuruluyor ve merkez trafik yoğunluğuna neden oluyordu. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Katlı Otopark ve Kapalı Pazar Yeri, daha modern ve düzenli hali ile ilçe trafiğini de rahatlatacak. Proje ile ilçede yaşayan vatandaşların hem otopark hem de pazar yeri ihtiyacı giderilmiş olacak.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı