Kocaeli İzmit, geri dönüşümde bilinçlendi


Gündem 17.07.2021 15:00:00 0
Kocaeli İzmit, geri dönüşümde bilinçlendi

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri temiz çevre, geri dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınma çalışmalarına başarı ile devam ediyor.

KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, hayata geçirdikleri çevre projelerini hanelerde de başarı ile uygulamaya devam ediyor. Evlerden aldıkları atıkları geri dönüşüme kazandıran İzmit Belediyesi ekipleri son 1 ayda yaklaşık 900 litre bitkisel atık yağ, 500 kilogram e-atık ve 170 kilogram pil topladı.

Kentte hummalı bir çalışma yürüten İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, atık toplama konusunda vatandaşlara da bilinç kazandırıyor. Konu ile ilgili bilgi veren yetkililer, bu tür atıkların doğaya bırakıldığı takdirde su ve toprak kirliğine yol açtığına dikkat çekti. Evsel atıkları ayrı ayrı toplayan ekipler, bu sayede hem çevre kirliliğine engel oluyor hem de ekonomik kazanç elde ediyor. 


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!