Kocaeli İzmit’te 15 ağır hasarlı binadan biri yıkıma hazır


Gündem 7.07.2021 12:30:00 0
Kocaeli İzmit’te 15 ağır hasarlı binadan biri yıkıma hazır

Kocaeli İzmitte 28 Haziran Mahallesi’ndeki ağır hasarlı binanın birkaç gün içinde yıkılacağını kaydeden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Vatandaş mağdur olmasın diye çabalıyoruz. Fakat ağır hasarlı binaları artık boşaltmama şansımız kalmadı. O bina da yıkılacak” dedi.

KOCAELİ (İGFA) - 28 Haziran Mahallesi Devebağırtan Sokak’ta mülkiyeti İzmit Belediyesine ait olan bina Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılacak.

İzmit’teki 15 ağır hasarlı binadan biri olan ve yıkımı valilik tarafından yapılması planlanan bina meclisin gündemine de geldi. Daha önce bu binada oturan ancak yıkım kararı sonrası evi boşaltması istenen kadının zor durumda olduğunun ve boş olan binanın çevreye rahatsızlık vermesinin belirtilmesi üzerine İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Yapı ağır hasarlı ve bu hafta yıkılacak” dedi.

Meclis üyelerini konuyla ilgili bilgilendiren ve zor durumdaki vatandaşa gerekli desteğin verilmesi için inceleme yapılacağını söyleyen Başkan Hürriyet, “Ağır hasarlı olan binanın içi boşaltıldı, fen işleri bu hafta yıkacak. İlçemizde riskli 15 yapı kalmıştı. Buralarda halen yaşayan çok sayıda vatandaşımız var. Onlarla toplantılar da yaptık. 2,5 yıldır mağdur etmemek için çaba harcıyoruz. Fakat valilik ‘elektriği, doğalgazı, suyu kesin. Artık boşaltın’ diye yazı yazıyor" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı