Kocaeli İzmit’te Sanat Akademisi meyvelerini vermeye başladı


Gündem 3.07.2021 22:30:00 0
Kocaeli İzmit’te Sanat Akademisi meyvelerini vermeye başladı

Sanat Akademisi Yetenek Taraması’nda keşfedilen İzmitli çocuklar, dünyaca ünlü keman virtüözü Prof. Dr. Cihat Aşkın ile sahneye çıkarak ilk orkestra konserlerini verdi 

KOCAELİ (İGFA) - ‘Sanat Kenti İzmit’ sloganıyla kentte sanatın birçok branşını yaygınlaştırmak ve yeni neslin içindeki yetenekleri gün yüzüne çıkarmak için projeler hazırlayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in beton belediyeciliğine karşı geliştirdiği kültür-sanat belediyeciliği meyvelerini vermeye başladı.

Sanat Akademisi Müzik Bölümü seçmelerinde yetenekleriyle dünyaca ünlü keman virtüözü Prof. Dr. Cihat Aşkın’ın dikkatini çeken gençler, sanat yaşamlarına Aşkın ile aynı sahnede konser vererek adım attı.  Kemanıyla İzmitliler’in karşısına çıkan genç yetenek Bekem, performansıyla herkesin beğenisini kazandı. Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı 7. sınıf öğrencisi olan Derin Bekem, İzmit Belediyesi sayesinde yeteneklerini tüm kentin huzurunda sergiledi. 

Genç yetenekleri tek tek ortaya çıkaran, orta ve uzun vadede dünyanın İzmitli yetenekleri tanımasını hedefleyen İzmit Belediyesinin bir diğer keşfi ise 11 yaşındaki İzmitli Kaya Hasırcıoğlu oldu. Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı 6.sınıf öğrencisi olan ve 2 yıldır keman çalan Kaya Hasırcıoğlu, İzmit Belediyesi sayesinde ilk orkestra konserini veren bir diğer isim oldu.


 “Çocuklarımız milli bayramların değerini kavramalı”  “Çocuklarımız milli bayramların değerini kavramalı”
Manisa’da 23 Nisan Coşkusu Manisa’da 23 Nisan Coşkusu
Nilüfer’de bayram coşkusu Nilüfer’de bayram coşkusu
Dünya çocukları Beştepe'de Dünya çocukları Beştepe'de
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları