Kocaeli İzmitin altyapısı yenilenecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit ilçesinin altyapı hatlarının yenilenmesi için çalışmalarına başlıyor.


Gündem 28.03.2021 12:00:00 0
Kocaeli İzmitin altyapısı yenilenecek
KOCAELİ (İGFA)- İzmit ilçesinin muhtelif mahalllerinin altyapı problemleri ile eksikliklerini gidermek için hazırlanan ”İzmit İlçesi 2021 Yılı Muhtelif İçme suyu, Kanalizasyon, Yağmursuyu ve Dere Islahı İnşaatı” projesinin ihalesi gerçekleştirildi. İhale sürecinin onaylanmasının ardından çalışmaları gerçekleştirecek yüklenici firma ile sözleşme imzalandı ve yer teslimi yapıldı. Kısa süre içinde başlanılacak çalışmalar kapsamında İzmit ilçesine bağlı Şirintepe, Alikahya Atatürk, Alikahya Fatih, Veliahmet, Serdar, Yeşilova, Sanayi, Cumhuriyet, Kadıköy, Çayırköy, Kulmahmut,Çubuklu Bala ve Karabaş mahallelerinde altyapı imalatları gerçekleştirilecek.

Kocaeli’nin her karış toprağına önem verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, projenin tamamlanması ile birlikte İzmit ilçesine bağlı 13 mahallenin altyapı problemlerini gidereceklerini söyledi. Mutlu Şehir Kocaeli için hizmet ettiklerini ifade eden Başkan Büyükakın, "Yaşanan pandemiye rağmen 2021 yılını altyapıda yatırım yılı ilan ettik. Bu kapsamda yatırım programı belirledik ve ihalelerini bir bir gerçekleştiriyoruz. İzmit ilçemizin birçok mahallesinde yıllar önce yapılan altyapı hatlarında arızalar meydana geliyordu. Sürekli gelişen şehrin mevcut altyapısı da yetersiz kalıyordu. Bu çerçevede proje hazırladık ve ihale sürecini tamamladık. Kısa bir süre içinde çalışmalara başlayacağız. Yaklaşık 24 milyon liraya mal olacak projenin şehrimize, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var