Kocaeli KO-MEK Hurması ile bereketlenecek

Kocaelide dayanışma ruhunun, yardımlaşmanın ve kalp birliğinin perçinlenmesine vesile olan Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirilen KO-MEK Hurması projesinde bu yıl 100 aileye ulaşılacak.


Gündem 18.04.2021 10:00:00 0
Kocaeli KO-MEK Hurması ile bereketlenecek

KOCAELİ (İGFA) - Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) Türk Mutfağı Kursiyerlerinin hazırladığı yemekler bu ramazanda da ihtiyaç sahibi ailelere “KO-MEK Hurması” projesi ile ulaştırılıyor. Proje kapsamında on iki ilçede kurs merkezlerinin etkileşim alanı içinde yaşayan ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşlara kurs merkezlerinde hazırlanan iftarlıklar ulaştırılıyor. 

SOFRALAR PAYLAŞTIKÇA BEREKETLENECEK

KO-MEK Hurması’nı önceki yıllarda belirlenen ailelerin evlerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yöneticileri eşliğinde gidilip, iftar sofralarında aileler kendi evlerinde misafir ediliyordu. Ancak bu yıl, pandemi nedeniyle ailelerin evlerine ziyaret gerçekleştirilmeyecek. Belirlenen ailelere hediyeleri ve yemekleri teslim edilecek.

3 ÇEŞİT YEMEKLE İFTİRA GİDİLECEK

KO-MEK Hurması Projesi kapsamında ailelerle iletişime geçilerek müsait oldukları bir akşamda Türk Mutfağı branşı usta öğreticisi ve kursiyerlerinin birlikte hazırladığı 3 çeşit yemekle iftara gidiliyor. Proje kapsamında iftar yemeğinin yanı sıra, ramazan ayının sosyal yardımlaşma amacına uygun bir şekilde hazırlanan Ramazan erzak paketi, tabak, çatal bıçak takımı yardımı da yapılıyor.


BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı
VEFAT EDEN ZİYA ZEYNELGİL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENECEK Fırsat bulduğu her zaman Ziya Zeynelgil'i evinde ziyaret eden, hal hatırını soran ve sağlık sorunları ile yakından ilgilenen Isparta belediye başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Zeynelgil'in vefatı ile ilgili üzüntüsünü paylaştı. Başkan Ba