"Kocaeli Körfezde akıllı belediyeciliğe entegre 16 yazılım var"

Kocaelinin Körfezi ilçesini akıllık belediyecilik uygulamaları ile geleceğin dünyasına uyumlu hale getirmek için çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Şener Söğüt, 2 yılda 16 yazılımı belediyeye entegre ettiklerini söyledi.


Gündem 8.03.2021 20:30:00 0

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli’de Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası dolayısıyla Kocaeli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Körfez İlçe Temsilciliğini ziyaret etti. Başkan Yardımcıları İbrahim Çırpan ve Osman Yurt ile birlikte AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tunanın eşlik ettiği ziyarette Başkan Söğüt’ü, Kocaeli SMMMO Körfez İlçe Temsilcisi Osman Türk karşıladı.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentin geleceğin düşünerek atılan adımlardan birinin 450 milyon lira vergi ve SGK borcunu ödemek olduğunu kaydetti. Muhalefetin eleştirilerine dem vuran Başkan Söğüt, "Bizi eleştirdiler ama bizler o borcu ödeyerek bu kentin geleceğini kurtardık. Sadece yıllık faizi 6-7 milyon lira olan o borcu ödemek için 10’larca yıl bu kente çivi çakmadan beklememiz gerekirdi” diye konuştu. 

“16 YAZILIMI ENTEGRE ETTİK”

Bu arada belediyeyi akıllı belediyecilik uygulamaları ile geleceğin dünyasıyla uyumlu hale getirdiklerini  kaydeden Başkan Söğüt, “Bu konuda ciddi bir atılım içindeyiz. 2 yılda 16 yazılımı belediyemize entegre ettik. İşyeri ruhsatlarını online sistem üzerinden veriyoruz. Mobil Uygulama ve ULAKBEL sistemi ile vatandaşlarımızla iletişimi daha kolay ve takip edilebilir hale getirdik. Varlık yönetim sistemi ile de her adımımızı görüyoruz” diye konuştu.


Taner Acar'dan mitinge davet Taner Acar'dan mitinge davet
İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi
Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi
Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret