Kocaeli Sanayi Odasına ihracat morali

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu mart ayı dış ticaret verilerini değerlendirerek, 18 milyar 985 milyon dolar ile tarihi rekor seviyede gerçekleşen ihracat performansının memnuniyet verici olduğunu belirtti.


Gündem 2.04.2021 12:30:00 0
Kocaeli Sanayi Odasına ihracat morali
KOCAELİ (İGFA)- Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan dış ticaret verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, mart ayında 18 milyar 985 milyon dolar ile tarihi rekor seviyede gerçekleşen ihracat performansının memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, “Pandemiye rağmen, konteynır bulmakta yaşadığımız ciddi sıkıntılara rağmen ihracatta rekorlarla devam ediyoruz. Önümüzdeki aylarda da ihracattaki bu yüksek seviyelerin devam etmesini temenni ediyoruz” dedi. MEMNUNİYET VERİCİ Ayhan Zeytinoğlu, mart ayında en fazla ihracat yaptığımız beş ülkeden, Almanya’ya ihracatın yüzde 30.8, ABD’ye yüzde 44.9, İngiltere’ye yüzde 32.8, İtalya’ya yüzde 81.4 ve Irak’a yüzde 89.3 arttığını söyledi. Mart ayı ithalatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Zeytinoğlu, ithalatta yüzde 25.8 artış olduğunu söyleyerek, “Alt kalemlerine baktığımızda yatırım (sermaye) malları ithalatında yüzde 36.1, hammadde (aramallar) ithalatında yüzde 25.1’lik artış olduğunu görüyoruz. Yatırım ve üretime yönelik kalemlerdeki artışları memnuniyetle karşılıyoruz” dedi. KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, mart ayında dış ticaret açığının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14.2 oranında azaldığını ve dış ticaret açığındaki bu gerilemenin cari açık açısından önemli olduğunu belirtti.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı