Kocaeli "Sıfır Atık" için toplandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin katılımıyla Sıfır Atık Yönetim Sistemi Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.


Gündem 2.04.2021 13:30:00 0
Kocaeli
KOCAELİ (İGFA)- Programın açılışında konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem, hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile çevre ve insan sağlığının korunmasını hedefleyen sıfır atık yönetim sisteminin kurulması ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda ilçe belediyeleri ile işbirliği içerisinde yürütülmesinin önemini vurguladı. Bakanlık tarafından belirlenen çevre strateji ve politikaları doğrultusunda yapılması gerekenleri anlatan Önem, döngüsel ekonomi ve kaynak verimliliğinin arttırılması, depozito yönetim sisteminin kurulması ve işletilmesine yönelik faaliyetlerde bulunmak üzere Türkiye Çevre Ajansı’nın kurulduğunu belirtti. KAYNAĞINDA AYRI TOPLAMA SİSTEMİ

Sıfır Atık Şube Müdürü Hüseyin Kılıç ise atıkların türlerine göre kaynağında ayrı toplanması çalışmalarında, ikili toplama sistemine geçişlerin öncelikli olarak alışveriş merkezleri, lokanta, sanayi bölgeleri gibi uygun alanlarda kurulması ve yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. 

İlçe belediyeleri temsilcilerinin interaktif katılımları ile gerçekleşen toplantıda, öncelikli olarak bina ve yerleşkelerde kaynağında ayrı toplama sisteminin kurulması ve işletilmesi, özel atıkların kaynağında ayrı toplama verimliliğinin arttırılmasına yönelik farkındalık çalışmalarının yaygınlaştırılması gerekliliği görüşüldü.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı