Kocaelide dere ıslah çalışmaları sürüyor

Kocaelide dere ıslah çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe Uzunçiftlik Kule Deresi’nde ıslah çalışmalarını tamamladı.


Gündem 22.04.2021 10:30:00 0
Kocaelide dere ıslah çalışmaları sürüyor

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, küresel olarak değişen iklim koşulları ile birlikte ani yağışların neden olduğu baskınlara karşı önlemlerini alıyor. Kent genelinde yıllar içinde toplam 670 km uzunluğunda yağmur suyu altyapısı ve 15 adet terfi merkezi inşa ederek işletmeye aldı.

Bunun yanı sıra şehrin birçok noktasında yüzey sularının aktığı derelerde ıslah çalışmaları gerçekleştirdi. Kurum son olarak Kartepe ilçesi Uzunçiftlik bölgesinde yer alan Kule Deresi’nde ıslah çalışmaları gerçekleştirdi.

Taş duvar örülerek imalatı gerçekleştirilen derenin üzerinde korkuluklar takılarak boyama işlemleri yapıldı. Yapılan çalışmalar ile birlikte derede toplam 120 metre uzunluğunda ıslah çalışması gerçekleştirildi. Böylelikle, Kule deresinde yüzey sularının düzenli akışı sağlanarak bölgedeki yerleşim alanları ile insan ve çevre sağlığı için tehdit oluşturmayacak hale getirilmiş oldu.


Bedeninize kulak verin! Bedeninize kulak verin!
Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor