Kocaelide sağlık çalışanları ormanına ilk can suyu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde ön saflarda hizmet veren sağlık çalışanlarına özel hatıra ormanı fidan dikimi gerçekleştirdi.


Gündem 12.03.2021 15:30:00 0
Kocaelide sağlık çalışanları ormanına ilk can suyu

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle salgınla mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık ordumuza minnettarlığımızı göstermek adına ’Sağlık Çalışanları Hatıra Ormanı’’ fidan dikimi oluşturdu. İzmit Sepetçi dolgu alanındaki 60 bin metrekare alanda gerçekleştirilen programda duygu dolu anlar yaşandı. Törende vefat eden sağlık personeline adına 6 adet ağaca isimleri yazlı plakalar asıldı. 

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, pandemi sürecine ilişkin çalışmalarını paylaştı. "Bu sinsi virüs sevdiklerimizi bizden koparmak için çalışırken, sağlık ordumuzun çok değerli neferleri bir canı bile ona kaptırmamak için canla başla mücadele etti" diyen Başkan Büyükakın, fedakârca verdikleri mücadeleye şahitlik etmelerinden ötürü sağlık ordusunun kahramanlarına şükranlarını sundu.

“DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”

“Filyasyon ekiplerimize araç ve sürücü desteğinin yanı sıra 80 adet tablet temin ettiklerini de anlatan Başkan Büyükakın, "Sağlık çalışanlarımız halen belirli hatlardaki otobüslerimizden ve tramvayımızdan ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Talep olması halinde sağlık çalışanları için 500 kadar daire yapabiliriz. Aslında onlar için ne yapsak azdır” dedi.

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin salgın sürecindeki kararlı çalışmaları ve desteklerinden ötürü teşekkür etti. Fidan dikim törenine katılan Kocaeli AK Parti Milletvekili Emine Zeybek de, pandemi ile mücadele eden ve hayatını kaydeden tüm sağlık şehitleri rahmetle anarken, sağlık çalışanların 14 Mart Tıp Bayramını da kutladı. 




Gürün’den personele veda ziyaretleri Gürün’den personele veda ziyaretleri
Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli
Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı
Doğal gaza Nisan'da zam yok! Doğal gaza Nisan'da zam yok!
Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak