Konya’da bir eve silahlı saldırı: 7 ölü!


Gündem 31.07.2021 09:30:00 0
Konya’da bir eve silahlı saldırı: 7 ölü!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Konyadaki silahlı saldırıyla ilgili, "Provokatif yönlendirmelerin aksine olayın etnik veya ideolojik bir saikle gerçekleştiğine dair bir bulgu söz konusu değil" dedi.

Konyanın Meram ilçesinde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi yaşamını yitirdi.

Konya Hakimiyet Gazetesinin aktardığına göre, olay merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokakta yaşandı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aralarında kadınların da bulunduğu 7 kişi vahşice öldürüldü. Saldırının ardından ev ateşe verildi.

Silahlı saldırıda, Yaşar Dedeoğlu, Barış, Serap, Serpil, İpek ve Metin isimli kişilerin hayatını kaybettiği belirtildi. Ekipler, şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

BAKAN SOYLU: "BU MEMLEKETİN KARDEŞLİĞİYLE KİMSE UĞRAŞMASIN"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyadaki bir takım iddialara tepki göstererek, olayın siyasallaştırılmaya çalışıldığının altını çizdi. "Olayın Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir" dedi. "Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili bir tarafı yok" diyen Bakan Soylu, "Böyle bir acı haberin gelmesi başka bir acı üzerine acının yaşanmasıdır. Burada her olayın istismar edildiği, siyasallaştırılmaya çalışıldığı gibi bu katliam da bu menfur saldırı da bu alçak tertip de istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu bu meseleye çekmek bu saldırı kadar tehlikelidir, bu saldırı kadar hem kınanacak hem de alçak bir değerlendirme olarak nitelendirilecek bir anlayıştır. Bu memleketin kardeşliğiyle kimse uğraşmasın" diye konuştu.

BAKAN GÜL: "ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURULUYOR"

Öte yandan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından olayın çok yönlü soruşturulduğunu belirterek, "Konya’da gerçekleşen menfur cinayetler başsavcılık talimatları çerçevesinde çok yönlü soruşturulmaktadır. Olayı yakından takip ediyoruz. Provokatif yönlendirmelerin aksine olayın etnik veya ideolojik bir saikle gerçekleştiğine dair bir bulgu söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yine sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Konyada gerçekleştirilen vahşi katliamda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına da sabır dilediğini belirtti.

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1421212486133436417

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı