Koronavirüs tablosu 23 Mayıs açıklandı!


Sağlık 24.05.2021 00:12:00 0
Koronavirüs tablosu 23 Mayıs açıklandı!

 Türkiye'de 11 Mart 2020 tarihinde görülen koronavirüs salgını etkisini hala sürdürüyor.

Vaka ve vefat sayılarının artmasından sonra 29 Nisan - 17 Mayıs tarihlerini kapsayacak şekilde tam kapanma kararı alınırken, bu karar meyvelerini verdi. 60 binlere kadar dayanan koronavirüs vaka sayıları kademeli olarak düşüşe geçti ve aylar sonra ilk kez 10 binin altına geriledi. Vaka sayılarının yanı sıra hasta ve ağır hasta sayılarında da ciddi bir düşüş gözlemlenirken, Sağlık Bakanlığı 23 Mayıs'a ilişkin koronavirüs tablosunu paylaştı. İşte Türkiye'de güncel koronavirüs vefat ve vaka sayıları...
Son Dakika Haberi... Çin'den tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de etkisini hala sürdürüyor. Geçtiğimiz ay rekor seviyelere çıkan koronavirüs vaka sayılarından sonra Kabine Toplantısı'nda tam kapanma kararı alındı.

VAKA SAYISI AYLAR SONRA 10 BİNİN ALTINA DÜŞTÜ

Kapanmanın ardından düşüşe geçen vaka sayıları aylar sonra 10 binin altına geriledi ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedeflediği 5 bin bandına yaklaştı. Vaka sayısının yanı sıra vefat, ağır hasta ve hasta sayısında da düşüş gözlemlendi.

KISMİ KAPANMA SÜRÜYOR

Tam kapanmanın ardından ülkemizdeki kısmi kapanma sürecine girildi. Bu kapsamda hafta sonu 21:00'dan sonra sokağa çıkma kısıtlaması devam ederken, cumartesi ve pazar günleri tüm günü kapsayaca şekilde sokağa çıkmak kısıtlandı. Bu durumun vaka ve vefat sayılarında etkili olacağı düşünülüyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı