Kremna Antik Kenti'nde kazı çalışmaları


Gündem 29.03.2021 14:01:00 0
Kremna Antik Kenti

AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Bucak ilçesi Çamlık köyünde bulunan Kremna Antik Kenti'nde kazı çalışmalarının başlayacağını bildirdi.

Kremna Antik Kenti'ndeki çalışmaların Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından gerçekleştirileceğini belirten milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, yaptıkları ortak açıklamada, "Mehmet Akif Ersoy Üniversitemiz tarafından Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne yapılan başvuru ve bizlerin görüşmesi sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müracaat olumlu değerlendirildi ve Cumhurbaşkanı kararlı kazı başvurusu, 2021 yılında alanda belgeleme çalışmalarının yapılması kaydıyla olumlu değerlendirildi.

 

Kararname süreçlerinin tamamlanmasının ardından, kazı çalışma programı ve takvimine göre izin işlemleri yürütülecek" dedi. Burdur'da tarihi eserlere sahip çıkmaya devam ettiklerini belirten Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, "İlimizde tarihi ve kültürel eserlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Burdur'umuzda gerek restorasyon çalışmaları olsun antik kentlerimizde kazı çalışmalarımız olsun devam etmektedir. Burdur'umuzun turizm kenti olması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.  


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor
Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi
Kanser genç yetişkinlerde hızla artıyor!  Kanser genç yetişkinlerde hızla artıyor! 
Hüseyin Erkin:”Keşan’a su temin eden Kadıköy  Barajı’ndan daha fazla yararlanılmalıdır” Hüseyin Erkin:”Keşan’a su temin eden Kadıköy  Barajı’ndan daha fazla yararlanılmalıdır”