Kripto para operasyonu: 1100 gözaltı


Gündem 11.06.2021 02:00:00 0
Kripto para operasyonu: 1100 gözaltı

Çinde, kripto paralar üzerinden kara para aklayan suç örgütlerine operasyon düzenlendi. 170’den fazla örgütün hedef alındığı operasyonda, 1100 kişi gözaltına alındı.

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı, ülke genelinde kripto paralar üzerinden kara para aklayan 170 örgüte operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonda, 1100 kişi gözaltına alındı.

Suç örgütlerinin müşterilerinden aldıkları komisyon karşılığında para akladıkları belirtildi.

Kripto madencilik yasağı yayılabilir

Ülkede kripto paralara ilgi arttıkça kısıtlamalar da beraberinde geldi. Kripto para üretimi olarak bilinen madencilik sektörü son kısıtlamalarda ağır darbe aldı.

Aşırı elektrik tüketimi nedeniyle hedefe konan madencilikte, birçok tesis üretimi sonlandırmak zorunda kaldı. İlerleyen dönemde madencilik yasağının ülke geneline yayılması gündemde.


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!