"Kurumlar Vergisi oranında değişiklik 2022ye ertelenmeli"

AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol, kurumlar vergisi oranındaki değişikliği değerlendirdi.


Gündem 6.04.2021 12:30:00 0

İSTANBUL (İGFA) - Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSİAD), TBMMye sunulan ve Kurumlar Vergisi oranında değişikliğe gidilmesini öngören kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol, söz konusu artışın 2021 yılı için gerçekleştirilmemesini, 2022 yılı için öngörülen artış oranının ise yarısının hayata geçirilmesini beklediklerini ifade etti. 2 Nisanda 18 maddelik kanun teklifi ile birlikte Kurumlar Vergisi oranının 2021 yılı için yüzde 25, 2022 için ise yüzde 23 olarak öngörüldüğünü kaydeden Başkan Erol, vergi oranlarındaki artışta revize yapılması gerektiğini ifade etti.

Vergi oranının 2021 yılı için 5 puan artırılacaksa bile, bu artışın ilk geçici vergi dönemini kapsamaması gerektiğini belirten Erol, devletin ekonomik süreçleri verimli bir şekilde yürütebilmesi için vergilerin büyük önem arz ettiğini kaydetti. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Osmangazi'de zabıtadan pide gramajı denetimi Osmangazi'de zabıtadan pide gramajı denetimi
Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür
Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü
İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz