Lüleburgazda 450 yıllık Sıbyan Mektebi için imza kampanyası

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz Kent Konseyi’nin Sıbyan Mektebi’nin tarih müzesi olması için başlattığı imza kampanyasına destek verdi.


Gündem 26.04.2021 20:30:00 0
Lüleburgazda 450 yıllık Sıbyan Mektebi için imza kampanyası

KIRKLARELİ (İGFA) - Lüleburgaz’da geçtiğimiz aylarda restorasyon çalışmalarına başlanılan, Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden 450 yıllık Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nin önemli bir parçası Sıbyan Mektebi için başlatılan imza kampanyasına bir destek de Lüleburgaz Kent Konseyi’nden geldi. 

Lüleburgaz Kent Konseyi bu kapsamda Kongre Meydanı’nda Koronavirüs önlemleri kapsamında Sıbyan Mektebi’nin tarih müzesi ya da evi olması için imza kampanyası başlattı. Kısa sürede çok sayıda vatandaşın destek verdiği imza kampanyanın 30 Nisan Cuma gününe kadar devam edeceği bildirildi. 

Sıbyan Mektebi’nin Lüleburgaz tarihi için çok önemli bir eser olduğunu hatırlatan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, söz konusu eserin tarih evi ya da müzesi olması için son derece uygun olduğunu söyledi. Kampanyaya eşi Aysu Yetim Gerenli ve CHP İlçe Başkanı Devrim Gündüz ile birlikte imza atan Başkan Dr. Gerenli, "Lüleburgaz’a bir tarih evi oluşturmak istiyoruz. Biz bu iradeye sahibiz. Lüleburgaz halkının da bunu sahiplenmesini canı gönülden istiyorum" dedi. Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç de, “Çocuklarımıza, gelecek nesillere aktarılacak bu mirasta benim de payım var demeleri için o tarih müzesini gezerken ben de burada bir imza vermiştim demek için tüm halkımızı kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz” dedi. 


AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi
Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu
Resul Dindar konserinde izdiham Resul Dindar konserinde izdiham
Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu
Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı