Malatya’da Atatürk Anıtı’nın çevresi yenilendi


Gündem 30.05.2021 18:00:00 0
Malatya’da Atatürk Anıtı’nın çevresi yenilendi

Malatyada Atatürk Anıtının çevresi yenilendi. Anıtın her iki yanındaki yükseltiler kaldırıldı.

MALATYA (İGFA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Atatürk Anıtı ve çevresinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Anıtın bulunduğu alanda çalışmaların başlatıldığını belirten Başkan Gürkan, "Atatürk Anıtının bulunduğu alanın her iki yanında yükseltiler bulunmaktaydı. Bu yükseltilerden dolayı burada maddi hasarlı kazalar meydana gelmekteydi. Bu kazalarda vatandaşlarımız nezdinde olumsuzluklara neden oluyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna bu bölgede yaşanan olumsuzluklar ve kazalarla ilgili olarak görselleri göndererek çevresinde bulunan yükseltilerin kaldırılması talebinde bulunduk. Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından buradaki yükseltilerin kaldırılması yönünde karar verildi. Alınan kararın akabinde bu alanda çalışmalarımıza başladık. Anıtın her iki yanında bulunan yükseltiler kaldırılarak çelenk sunum alanını yeniledik. Yeni tören alanını yapana kadar çelenk sunum törenlerini mevcut alanda yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Başkan Gürkan, yeni tören alanı ile birlikte daha önce törenler sırasında kapatılan yollar artık kapatılmayacak ve vatandaşlarımızın yaşamış olduğu mağduriyetlerde ortadan kalkmış trafik sıkışıklığının da önüne geçilmiş olacağını söyledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı