Malatya’da Başören Mahallesi’ne hizmet ziyareti


Gündem 5.07.2021 15:30:00 0
Malatya’da Başören Mahallesi’ne hizmet ziyareti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuluncak İlçesi Başören Mahallesinde yapımı tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle ziyareti yaptı.

MALATYA (İGFA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi, özellikle kırsal kesimlerde vatandaşların mağdur olmamaları için çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, asfalt çalışmaları kapsamında Kuluncak İlçesi Başören Mahallesinde 7 km’lik asfalt ve yol genişletme çalışmalarını tamamladı.

İlk kez asfaltla tanışan Başören mahallesinde mahalle sakinlerinin kurbanlarla ve davul zurna eşliğinde ilgi ile karşıladıkları Başkan Gürkan’a, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, AK Parti Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Siyasi Parti ilçe başkanları, Daire Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar eşlik etti.

Başören mahallesinin yollarının ilk kez asfaltla buluştuğunu söyleyen Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, “ Malatya’nın en son mahallelerinden biri olan Başören mahallesindeyiz. Mahallemiz Sivas sınırında. Mahallemizi tarihinde ilk defa asfalt yolla tanıştırdık. Mahallelerimize 10-12 m genişliğinde şarampolleriyle ciddi yol çalışmaları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz ise, seçim çalışması yapılan dönemde mahallelerin asfalt olacağına kimse inanmadığını belirterek, "Herkesin aynı şeyi söylediğini ama asfaltın yapılmadığını mahallelilerimiz söylemişlerdi. Seçim sonrasında Kaymakamımızla mahallemizi ziyaret ettiğimizde Selahattin Başkanımızın sözü olduğunu ve iki yıl içerisinde asfalt olmayan yol kalmayacak diye vatandaşlarımıza söyledik.  Hakikaten geldiğimiz noktada mahallemizin asfaltsız yerinin kalmadığını gördük. Mahallemizde yaşayan hemşerilerimizin birçoğu gurbetçi ve her yıl Kuluncak’a kadar gideceğiz ama Kuluncak’tan sonra mahallemize nasıl gideceğiz diye düşünülürdü. Bugün baktığımızda asfalt sorunumuz kalmadı. Hemşerilerimiz daha iyilerine layık ve emin olunsun ki daha iyisi de olacak” diye konuştu.


Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...
Isparta’da yeni müftü görevine başladı Cumhurbaşkanlığı kararıyla Isparta’ya yeni müftü atandı. Çorum Müftüsü Muharrem Biçer, Isparta müftüsü oldu. Müftü Biçer bu gün görevine başladı. Isp...