Malatya’da ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi’ belgelendi


Gündem 19.07.2021 14:00:00 0
Malatya’da ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi’ belgelendi

TSE tarafından yapılan tetkik ve denetimler sonucunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin TS ISO EN 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandı.

MALATYA (İGFA) - Malatya Büyükşehir Belediyesine takdim edilen İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Malatya İl Başkanı Eraslan Yılmaz, Büyükşehiri tebrik etti.

Daha önce Kalite Yönetim Sistemleri kapsamında TS ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS ISO EN 14001 Çevre Yönetim Sistemi, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, TS ISO EN 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi gibi alanlarda hizmetleri belediye olarak sürdürdüklerini belirten Yılmaz, "Şu anda da İş Sürekliliği yine uluslararası bir standardımız, Risk Yönetimi ve Enerji eğitimi ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Onlarla ilgili uygulamalar yapıldı, belgelendirme süreçleri başlayacak. Bu söylediğim sistemlerden en önemlisi enerji yönetim sistemidir. 2023 yılında yönetmelik olarak belge alma zorunluluğu olarak gündeme geldi. Çalışkan bir ekibimiz var. Kendi emekleri ile bu duruma getirdiler. Ben buna öncülük ettikleri için başta başkanımıza ve ekibimize teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, törendeki konuşmasında TSE belgelerinin gelişen dünya çerçevesi içerisinde artık her hizmetin bir standardının olması gerektiğini belirtti. Başkan Gürkan, personellerin bu konuda bilinçlendirilmesine yönelik eğitimlerin düzenlenmesi, çalışma ortamına ilişkin risklerin hesaplanması ve bu risklerin kısa sürede giderilmesi, kişisel koruyucu ve donanımların eksiksiz olarak temini noktasında büyük bir hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

Gürkan ayrıca, 2021 yılı içerisinde TS ISO EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi kurulum çalışmalarına başladıklarını duyurdu. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı