Malatya’da sokak sağlıklaştırmaları Kuyumcular’dan başlıyor


Gündem 14.07.2021 01:30:00 0
Malatya’da sokak sağlıklaştırmaları Kuyumcular’dan başlıyor

Malatya’da kent estetiğini korumak ve hafızalarda yer eden alanları gün yüzüne çıkarmak için çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Söğütlü Cami ve Kışla Caddesinde bulunan imar adası içerisinde yer alan Kuyumcular Çarşısı’nda cephe ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başlıyor.

MALATYA (İGFA) - Malatya genelinde kent estetiğini korumak ve daha yaşanılabilir bir şehir oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekliyor.

Özellikle Malatya merkezinde vatandaşların sıklıkla kullandığı alanlarda kent estetiği açısından güzel alanlar oluşturulması noktasında cephe ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları başladı.

Konuyla ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret eden Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev ve yönetim kurulu üyeleri, yapılacak olan çalışmadan dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür etti.

Yapılacak olan çalışmalarda esnafların da görüş ve fikirlerini alarak işe başlanıldığını söyleyen Başkan Gürkan ise,  yapılan başlangıcın Malatya açısından önemli olduğunu kaydederek, "Başlangıçta sistemi doğru kurgularsak yani tabelasından, cephe giydirmelerinden, görsel görüntü itibariyle düzgün bir sonuç elde edersek bu sonuçla birlikte Kışla Caddesinin, Fuzuli Caddesinin, Emeksiz Caddesinin tematik yapılarına uygun bir şekilde cephe giydirme sürecini başlatacağız. Malatya’yı marka anlamında marka bir il, hafızasını ve belleğini koruma anlamında da öne çıkan kimlikli bir hüviyetine getirmek gibi bir sorumluluğumuz var. Cephe giydirme dediğimiz sokak ve cadde sağlıklaştırılması noktasında da örnek bir formatı getirmemiz gerekiyor. Kuyumcu esnafımızla yaptığımız istişarelerde çalışmamızı ilk olarak kuyumcularımızın olduğu alanda başlatmamızın uygun olacağına karar verdik. Kuyumcu esnaflarımızda çalışmalar sırasında ilgili müellif firmaya gerekli desteği ve yardımı sağlayarak bölgeyi farklı bir hale getireceğiz. Daha sonrasında da bütüneentegre ederek diğer esnaflarımızın bulunduğu alanda da uygulamalarımızı yapacağız. Çalışmaların başta kuyumcu esnafımıza ve iş yeri sahiplerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor