Malatya’da TOKİ kura çekimi yapıldı


Gündem 12.06.2021 01:30:00 0
Malatya’da TOKİ kura çekimi yapıldı

Malatyada Gelincik Tepesinde 678 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi

MALATYA (İGFA) - 24 Ocak’ta meydana gelen depremde Battalgazi’de evleri yıkılan ve ağır hasar gören aileler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülüğünde Toplu Konutlar İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gelincik Tepesi’nde yapılan 1. Etap 678 konutun anahtar teslim töreni Battalgazi Belediyesi yanında düzenlendi.

Malatya İl Müftü Yardımcısı Hasan Nacar’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konutlar hak sahiplerine kura ile teslim edildi. Kurada ismi çıkan hak sahipleri gözyaşlarına engel olamazken, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

Deprem konutlarının yapımında Battalgazi Belediyesi olarak büyük gayretler ortaya koyduklarını ve sonrasındaki sürecin ise en yakın takipçisi olduklarına dikkat çeken Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Gelincik Tepesi’ni tercih edilmesinin en büyük nedeninin fiziki ve jeolojik olarak zemin etüdünün sağlam olması olduğunu kaydederek, ilk günden itibaren Battalgazi’de yapılan deprem konutlarının Gelincik Tepesi’nde olmasını talep ettiklerini söyledi.

Malatya’da hizmet destanlarının yazıldığına dikkat çeken Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise,  Gelincik Tepesinin önemli bir alt merkez olacağına inandığını kaydetti. Gelincik Tepesinde 1500’ün üzerinde konut yapıldığını belirterek, "Bugün 678 konut hak sahiplerine teslim edilecek. Oradaki yaşam çok konforlu olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak o alanda yaklaşık 10 km kamulaştırma yaparak 30 metre genişliğinde yol yapıyoruz. En kısa sürede bu yolumuzu tamamlayacağız. Malatya’yı mazisine layık hazırlama noktasında başta Belediye Başkanlarımızla, Milletvekillerimizle ve Hükümetimizle birlikte gece gündüz durmadan 7/24 yoğun bir mesai içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyesi Malatya genelinde bir hizmet destanı yazıyor. Seçkin insanların yaşadığı bu şehre seçkin hizmetler yapmak mecburiyetindeyiz. Bu kuralarda hak sahibi olacak maliklere hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kura çekimi törenin katılan AK Parti Malatya Milletvekilleri de hayırlı olması dileklerinde bulundu. 

Protokol konuşmalarının ardından kura çekim töreni gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fahrettin Güleç adlı vatandaşın kura çekimini gerçekleştirdi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı