Malatya mutfağını bilen aşçılar yetişecek


Gündem 31.05.2021 02:00:00 0
Malatya mutfağını bilen aşçılar yetişecek

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Gastronomi Turizminin geliştirilmesi ve Malatya mutfağına özgü yemeklerin tanıtılacağı ve aşçıların yetiştirileceği Malatya Mutfak Akademisinde incelemelerde bulundu.

MALATYA (İGFA) - Malatyada yöresel mutfağa hakim aşçıların yetişeceği Mutfak Akademisinin inşaat çalışmaları hızla ediyor.  

BELSOS Genel Müdürü Zerrin Palancı, Malatya Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu Malatya Mutfak Akademisindeki çalışmaların Haziran ayı sonu itibariyle hizmete açılacağını söyledi. Kurumsal kimlikle hizmet verecek akademinin Malatya’mıza hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Büyükşehir olarak Valilik, Fırat Kalkınma Ajansı ve bütün paydaşlarımızla birlikte Gastronomi mutfağı noktasında UNESCO’ya ilk müracaatlarının gerçekleştirildiğini, uzun bir süreç zarfında gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayacaklarını söyledi.  Temmuz ayı içerisinde Mutfak Akademinin devreye girerek özellikle UNESCO’ya Malatya Mutfağının girmesi için çalışmaları sürdüreceklerini belirten Başkan Gürkan, "Bu çalışmalarımız neticesinde 2023 yılında UNESCO asıl listesi için son aşamasına geleceğiz. Bundan sonraki süreçte inşallah Malatya UNESCO tescilli Vegan mutfağı olan bir şehir hüviyetine kavuşmuş olacaktır" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Osmangazi'de zabıtadan pide gramajı denetimi Osmangazi'de zabıtadan pide gramajı denetimi
Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür
Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü
İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz