Malatya Yeşilyurt’ta evleri yıkılanlar Yakınca’ya yerleştirilecek

Elazığ-Sivricede meydana gelen depremde Malatyanın Yeşilyurt ilçesinde evleri yıkılan 4-K Sitesi, Ada ve Cenk Apartmanlarında oturan 250 depremzede Yakınca bölgesinde yapılacak toplu konutlara yerleştirilecek.


Gündem 6.03.2021 18:30:00 0
Malatya Yeşilyurt’ta evleri yıkılanlar Yakınca’ya yerleştirilecek

MALATYA (İGFA) - Malatyanın Yeşilyurt ilçesinde evleri yıkılan 250 depremzedeler için yapılacak konutlar ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında görsel sunum yapıldı. Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Öznur Çalık ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, AFAD İl Müdürü Mustafa Türker, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Belediyesi Kentsel Dönüşüm, İmar İşleri ve Emlak İstimlak Müdürleri, TOKİ’den Uzman Kontrol Mühendisi Emrah Acar katıldı.

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ-Malatya depreminde zarar gören Ada ve Cenk Apartmanlarının yanı sıra 4-K Sitesinin sakinleriyle istişare toplantısında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaraları sarmak için dört koldan çalıştıklarını ifade etti.   TOKİ’nin yatırımları başta olmak üzere kendi yatırımlarımızın süreçlerini yakından takip ettiklerini anlatan Başkan Çınar, sürecin hızlanması noktasında gereken gayreti gösterdiklerini söyledi. Başkan Çınar, çalışmalara sınırsız destek veren AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Öznur Çalık’a da teşekkür etti.  

Deprem Etkinlik Alanı olarak ilan edilen Yeşilyurt’ta depremden etkilenen vatandaşların için güçlü adımlar attıklarını belirten AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Öznur Çalık ise, "Dört ilçemizle ilgili hem depremden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarının sarılması hem de ağır hasarlı evlerin yıkılıp yerine yenilerinin yapılması adına Çevre Şehircilik Bakanlığımız, TOKİ ve AFAD’ın belirlemiş olduğu çalışmalarla evlerimizi teslim etmeye başladık. Depremden etkilenen beşinci ilçemiz olan Yeşilyurt’ta ise Ada ve Cenk Apartmanlarının yanı sıra 4-K Sitemizin beş apartmanı da hasar gördü. Burayla ilgili ilk andan itibaren çalışmalar yaptık ve özellikle dört ilçemizin deprem sonrası etkinlik alanı ilan edilmesinden sonra çalışmaları daha da hızlandı.  4-K Sitesi başta olmak üzere yerinde konut üretilmesini arzu ettik.Çünkü burada yaşayan vatandaşlarımızın talepleri konutların yerinde yapılması yönündeydi" diye konuştu. Çalık, zemin artı 5 kattan oluşacak konutların depremzedelere hayırlı olmasını diledi.

Bu arada depremzedelerin Yakınca’da alacakları konutların yanı sıra evlerinin yıkıldığı yerdeki arsa paylarının da kendilerine ait olacağı ve kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirebilecekleri kaydedildi.

 


Son iki haftada 75 terörist etkisiz! Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
Dünya şampiyonu pilottan istikrarlı mücadele! Dünya şampiyonu pilottan istikrarlı mücadele!
Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
İzmir'de konut satışlarında artış İzmir'de konut satışlarında artış
BaşkentRay'da rekor BaşkentRay'da rekor