Manisa Akhisar depreminde hasar gördüğü için yıkılan cami yenilenecek

Manisa Akhisarda geçtiğimiz yıl Ocak ayında meydana gelen 5,4lük depremde hasar gören ve güvenlik sebebiyle yıkımı gerçekleştirilen Karabörklü Camii, Manisa Büyükşehir Belediyesince yeniden yapılacak.


Gündem 31.03.2021 19:00:00 0
Manisa Akhisar depreminde hasar gördüğü için yıkılan cami yenilenecek
MANİSA (İGFA)- Geçtiğimiz yıl Akhisarda meydana gelen depremin ardından hasar gören Karabörklü Camii ve minaresi hasar görmüştü. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de depremin ardından mahalleye yaptığı ziyarette caminin yıkılıp yeniden yapılması noktasında talimat vermişti. Bunun üzerine harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, caminin yapım işi ihalesini gerçekleştirdi. Karabörklü caminin yapımı için de ilgili sözleşme Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya ve yüklenici firma yetkilisi tarafından imzalandı.   SÖZLEŞME İMZALANDI 2020 yılının Ocak ayında meydana gelen deprem sonrasında yıkımına karar verildiğini ve camiinin yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya, "Yıkımın ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergünün talimatlarıyla yeni proje hazırlandı. Kısa süre içerisinde de çalışmalara başlayıp, caminin tekrardan vatandaşların kullanımına sunulmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı