Manisa’da kadınlar üretecek ‘el halısı’ yaşayacak


Gündem 30.07.2021 12:30:00 0
Manisa’da kadınlar üretecek ‘el halısı’ yaşayacak

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Zafer Kalkınma Ajansı’ndan desteklenmeye hak kazanan “Kadınlar Üretiyor Ekonomi Canlanıyor” adlı proje kapsamında geleneksel Yuntdağı el halılarını gün yüzüne çıkarmak için bölgede yer alan Örselli, Dağyenice ve Pınarköy mahallerinde teslim edilen 30 adet el halısı dokuma tezgahı, kurulum aşamasında yerinde incelendi.

MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediyesinin “Kadınlar Üretiyor Ekonomi Canlanıyor Projesi” kapsamında geleneksel Yuntdağı el halılarını gün yüzüne çıkarmak için bölgede yer alan Örselli, Dağyenice ve Pınarköy mahallerinde teslim edilen 30 adet el halısı dokuma tezgahı, Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkililerince yerinde incelendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Başkal, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan ve şube müdürleri, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Kurulum aşamasında olan dokuma tezgahları, mahalleli kadınlar tarafından da ilgiyle incelendi.

Projenin kadınlar için önemli olduğunu düşündüklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Başkal, "Zafer Kalkınma Ajansı’ndan yüzde 84 destek oranıyla hibe almaya hak kazanan “Kadınlar Üretiyor Ekonomi Canlanıyor”  projemiz, kadınlarımız için önemli. 3 mahallemizde dokuma tezgahlarının teslimi gerçekleştirildi. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı