Manisa’dan tasarruflu tüketim uyarısı


Gündem 15.07.2021 12:30:00 0
Manisa’dan tasarruflu tüketim uyarısı

MASKİ Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının her geçen yıl daha da derinlere indiği Manisa’da vatandaşları su kullanımı konusunda duyarlı olmaya davet etti.

MANİSA (İGFA)- Küresel ısınmanın etkisiyle son yıllarda hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Artan nüfus, su kaynaklarının bilinçsiz ve amacı dışında kullanılması kuraklık tehdidini de beraberinde getiriyor. Bu duruma son vermek için çalışmalarını sürdüren MASKİ Genel Müdürlüğü de öncelikli olarak vatandaşlardan su kaynaklarını kullanırken dikkatli olmasını istedi.

En önemli su kaynağının tasarruf yapmak olduğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, içme suyu kaynakları ile vatandaşlarımız tarım arazilerini suladığına dikkati çekerek, "Bu durumda su kaynakları için en önemli tehditlerden birini oluşturuyor. Su veriminin düştüğü sondajlarımıza her yıl ilave kolon borusu ekleyerek daha da derinlere inmek zorunda kalıyoruz” dedi. Genel Müdür Burak Aslay da, su kaynaklarının bilinçsiz ve amacı dışında kullanımının devam etmesi durumunda kısa bir süre içerisinde kuraklığa varan sorunlar yaşanabileceğinin altını çizdi. Aslay ayrıca, Kurban Bayramında dini vecibemizi yerine getirirken içme suyunun israf edilmeden kullanılmasının önemine de değindi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu