Manisa’ya 6,5 milyon metreküplük su kaynağı

MASKİ Genel Müdürlüğü, son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle azalan su kaynaklarını arttırmak adına Kayapınar ve Akpınar mevkilerin de yürütülen çalışmaların ardından Yarıkkaya mevkisin de açılan yeni sondaj kuyuları ile Manisa’nın içme suyu kaynakların


Gündem 15.04.2021 15:00:00 0
Manisa’ya 6,5 milyon metreküplük su kaynağı
MANİSA (İGFA)- Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa Merkez başta olmak üzere açtığı sondaj kuyularıyla su sıkıntısı yaşayan yerleşim yerlerinin problemlerini ortadan kaldırmaya devam ediyor. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen çalışmada Yarıkkaya mevkisine açılan 2 adet sondaj kuyusu ile Manisa’nın su kaynaklarına 6,5 milyon metreküp su takviyesi yapıldı. Yarıkkaya mevkisinde açılan yeni sondaj kuyularını yerinde inceleyen İçme Suyu Daire Başkanı Fevzi Demir, “Genel Müdürlüğümüz tarafından başlatılan sondaj çalışmaları neticesinde Kayapınar bölgesinde 2 adet sondaj çalışmasını tamamladık ve saniyede toplam 70 litre su elde etmeyi başardık. Akabinde Yarıkkaya mevkisinde yapmış olduğumuz 2 adet sondaj çalışmasında da yaklaşık 100 litre üzerinde su elde ettik. Yürüttüğümüz çalışmalar doğrultusunda geçtiğimiz günlerde aynı şekilde Akpınar bölgesinde yaptığımız bir sondaj çalışmasında da yaklaşık 35 litre su temin ettik. Böylelikle geçtiğimiz yazdan bu tarafa Genel Müdürlüğümüz nezdinde yaklaşık 200 litre saniyelik bir kapasite artışı yaşanmış oldu. Şu da bir gerçek ki herkes elinden geldiğince bir damla suyun bile kıymetini bilerek su tasarrufuna azami dikkat gösterecek. Bu sene bir miktar yağışlar oldu ama önümüzdeki sene böyle yağışlar olmayabilir” dedi.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı