Manisanın 1/5 binlik planları Büyükşehir Meclisinde

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı Toplantısı’nda, Manisa’nın 30 yıllık sorununa son verilecek olan imar planları görüşüldü. İmar Komisyonuna sevk edilen 1/5000 ölçekli planların onayıyla birlikte 30 yıllık kanayan yarası haline gelen imar sorun


Gündem 14.04.2021 10:00:00 0
Manisanın 1/5 binlik planları Büyükşehir Meclisinde

MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediye Meclisine Manisa’nın merkez ilçelerini kapsayan 1/5000’lik planlar geldi. Madde ile ilgili konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisanın 30 yıllık kanayan yarası haline gelen imar sorununa son verecek çalışmaları gündeme getirdiklerini belirterek, "Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte alanımızın da genişlemesiyle hem Yunusemre hem de Şehzadeler belediyemizle sık sık toplantılar gerçekleştirdik. Gerek belediye başkanları düzeyinde gerek de teknik ekiplerimiz olmak üzere hepimiz elimizi taşın altına koyduk ve gecemizi gündüzümüze kattık. Manisa’da 1989 yılından bu yana yapılamayan ve şehrimizi adeta kilitlenme noktasına getiren imar plan çalışmalarında attığımız kararlı adımların inşallah meyvelerini toplama aşamasına geldik. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerimize bağlı 15 mahalleyi kapsayan 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planları ile ilçe belediyelerimizin 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planlarının çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütüyoruz" diye konuştu.

Konunun Manisa için önemine vurgu yapan Başkan Ergün, 1/5000’lik planların Manisa için oldukça önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. Planların onaylanmasında  yol almalarını sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli başta olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Manisa Milletvekillerimize, Yunusemre ve Şehzadeler Belediye Başkanlarımıza, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyemizin teknik sorumlularına Manisalı hemşerilerim adına teşekkür etti. İlgili madde, İmar Komisyonu’na sevk edildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı