Mardin’de trafik EDS ile kontrol altına alınacak


Gündem 5.07.2021 15:30:00 0
Mardin’de trafik EDS ile kontrol altına alınacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde özellikle trafiğin yoğun olduğu ve kazaların çokça yaşandığı devlet yollarında trafik akışını kontrol altına almak için Elektronik Denetleme Sistemini hayata geçirecek.

Şehmus EDİS (Mardin İGFA) - Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, kent genelinde bulunan 318 kilometrelik devlet yolunda yaşanan maddi ve ölümlü trafik kazalarının önlenmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması, sürücülerin trafik kurallarına azami düzeyde uyumunun sağlanması, trafik durumunun gerçek zamanlı görüntülenmesi ve izlenmesiamacıyla başlatmış olduğu çalışmaları tamamladı.

Ulaşım Daire Başkanlığı, kent genelinde özellikle ölümlü trafik kazalarının çok yaşandığı Mardin-Kızıltepe, Kızıltepe-Nusaybin, Kızıltepe-Viranşehir, Mardin-Yeşilli ve Mardin-Diyarbakır olmak üzere 10 devlet yolunda EDS’yi kurarak trafik akışını kontrol altına alacak.

Projeyle, kaza oranlarının düşürülmesi, ölüm oranlarının azaltılması, devlet yollarında can ve mal güvenliğinin sağlanması hedeflendi. Bu kapsamda EDS; Caydırıcılık unsurunu kullanarak sürücülerin trafik kurallarına azami miktarda uymalarını sağlamak böylece sürücü kültürünü faydalı yönde yeniden şekillendirilmesi bekleniyor. Sistem, tüm kent içi trafikte denetim boşluğundan oluşabilecek kural ihlallerinin önüne geçmek için tasarlandı.


Dolandırıcılar Toncoin için Telegram kullanıcılarının hedefinde Dolandırıcılar Toncoin için Telegram kullanıcılarının hedefinde
Keşan Jandarması çalınan jeneratörü sahibine teslim etti Keşan Jandarması çalınan jeneratörü sahibine teslim etti
Edirne'de 7 düzensiz göçmen yakalandı Edirne'de 7 düzensiz göçmen yakalandı
İzmit Belediyesi halk sağlığı için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor  İzmit Belediyesi halk sağlığı için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor 
İlk çeyrekte kredi borçlanmaları arttı İlk çeyrekte kredi borçlanmaları arttı